Инфо

23. август 2018.23. авг 2018.
ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПОЧЕТАК
СТАРТУЈУ ЗОНА И МЕЂУОПШТИНСКЕ ЛИГЕ

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПОЧЕТАК

Колубарско - мачванска Зона носи драж новог почетка и ривалитета екипа са овог подручја. Првак у вишем рангу, нема баража, испадају најмање две екипе
Већина екипа новоформиране Колубарско – Мачванске зоне “рођена” је још у међуратном периоду. Деценијама су се сусретали у различитим лигама, ранговима, стварали су пријатељства, градио се ривалитет, а неке дестинације су постале редовне у првенственим дуелима, из сезоне у сезону. Почетком овог клубови са традицијом су пролазили кроз тешке дане, падали су у ниже рангове, губивши могућност званичних утакмица “Подринаца” и “Колубараца”. Зона “Дрина” беше прескупа за многе и залогај који се није могао “сажвакати”. Ипак, прихваћен је предлог ФСМО да се формира нова Зона, јефтинија и атрактивнија, те су поново стари ривали у истом кошу. Поново ће Шапчани, Богатинци у Лајковац, Ваљево и обратно. Понов ће Љиг и Мионица имати дуеле са “чивијашима”, “Мачванима”. Јадрани ће поново на старе ривале. Све то чини посебну драж која ствара узбуђење пред поетак сезоне
У сезони 2017/18 место у Зони, са подручја Мачве обезбедили су “Мачва” Богатић и “Раднички” Шабац. После дуго времена ови тимови се враћају у зонски ранг, а како истичу, план је да ту остану и да наредна промена лиге буде само ка вишем рангу.
Богатинци су били врло активни у прелазном року. Напустио их је најбољи стрелац и играч претходне сезоне Марко Николић (каријеру наставља на Малти), али су ангажовали и осам нових фудбалера: Предрага Гаврића, Николу Пузића, Николу Ђурђевића, голмана Николу Степановића, Милоша Радуловића, Ивана Берића, односно Игора Васића. Промена се догодила и на клупи. Млади Дарко Баљак заменио је Миодрага Мишу Станковића, који ће покушати да оствари амбиције “црвено-црних”.
-Циљ је што раније осигурати опстанак, но свакако се нећемо задовољити само тим циљем и сваку пружену прилику за врх табеле, са задовољством ћемо искористити. Има много новајлија, млад је тим, млад тренер, просек екипе је 24 године. Верујемо да смо направили добар потез, како за наредну сезону, тако и за године које долазе – истичу у клубу.
Шабачки “Раднички” био је пред нестајањем пре неколико година. Три године није играо лиге и кренуо је од почетка, из најнижег ранга лета 2013. године. За само пет година досегао је Зону, лигу коју је напустио 2010. Сан другог најстаријег шабачког фудбалског клуба је Српска лига, но то је дугорочна амбиција, док је краткорочна изградња стабилног зонаша. У односу на тим који се пласирао у виши ранг, екипу је напустио Гаврић, а до сада су пристигли: Никола Пантић, Лончар и Полић.
-Амбиција је мирна сезона где нећемо страховати за опстанак, а уз то играти леп и допадљив фудбал како би Шапчани могли и да уживају на нашим мечевима. Утакмице као домаћини ћемо играти на стадиону ФК “Борац” јер је условнији за овај степен и пружа сав неопходан комфор. Тим је још у фази формирања, можда ангажујемо још некога до краја прелазног рока. Треба додати да имамо добру омладинску екипу из које некокико играча озбиљно конкурише за сениорски састав.
Ове сезоне “Раднички” ће имати омладинску селекцију која ће наступати у Другој омладинској лиги, а тим ће водити актуелни првотимац шабачке екипе и некадашњи фудбалер “Црвене Звезде” Александар Пантић.
Зонашки “Раднички” ће већ за викенд Шапчани гледати у свом граду. У госте “црвенима” долазе ОФК “Дивци”, док ће љубитељи “Мачве” из Богатића чекати први септембарски викенд за домаћи деби свог клуба. Пре тога ће ослушкивати инфрмације из Лајковца и терена ФК “Задругар”.
-“Дивци” су претходне сезоне имали један од најквалитетнијих тимова у рангу. Мало среће је недостајало да се нађу у борби за прво место. Ипак, екипа је сада знатно измењена, напустила их је неколицина првотимаца, дошли су неки нови. Свакако да су јак и искусан тим, али у Шапцу не можемо другачије, него да идемо на победу – истиче тренер “Радничког” Ђорђе Михаиловић.
-“Задругар” је искусан тим, дугогодишњи зонаш који је често био и при врху табеле. Домаћи терен је њихова снага, али ми нећемо никада калкулисати, желимо да играмо добро, а надамо се да би то могло донати бод или три. Желимо поштен меч, а бољи нека се радује – каже члан управе Дамир Вучетић.
САМО ШАМПИОН “ГОРЕ”
Шампион Колубарско – Мачванске зоне, према пропозицијама недавно усвојеним у Фудбалском савезу региона Западне Србије, избориће директан пласман у Српску лигу “Запад”. У нижи ранг, одговарајућу групу Окружне лиге, сигурно испадају две екипе, без обзира на поретке у другим лигама, а могуће је и више екипа, уколико опстанак у Српској лиги “Запад” не обезбеди нека од екипа која територијално припада Мачви или Колубари.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa