Инфо

14. април 2011.14. апр 2011.
МУЗИЧКА ШКОЛА „МИХАИЛО ВУКДРАГОВИЋ“

КОНЦЕРТ ОРКЕСТРА ХАРМОНИКА

Прошле суботе на Великој сцени Шабачког позоришта у организацији Музичке школе „Михаило Вукдраговић“, под покровитељством Града Шапца, а у оквиру Другог међународног такмичења младих хармоникаша „Акордиан феста“, одржан је концерт Оркестра хармоника АКУД-а „Соња Маринковић“ из Новог Сада
Оркестар хармоника Академског културно-уметничког друштва „Соња Маринковић“ из Новог Сада основан је 1951. године и кроз свој дугогодишњи рад доказао се као састав великих музичких могућности и високих уметничких домета. Оркестар на свом репертоару има дела различитих раздобља и стилова, као и савремена оригинална дела писана за хармоникашки оркестар, као што су дела Рудолфа Бручија, Ивана Ковача, Петра Озгијана, Бруна Бјелинског, Славка Шуклара, Јидриха Фелда, Стевана Дивјаковића и других. Извођењу оркестра, у великом броју остварених транскрипција и аранжмана, значајно је допринела мајсторска употреба батерије удараљки и присуство дискретне електронике. Добитници су великог броја награда, како код нас тако и у иностранству. Актуелни је победник у категорији најстаријих оркестара, добитник прелазног Купа града Пуле и Купа града Пуле у трајно власништво као најбољи оркестар 34. Међународног сусрета хармоникаша у Пули, Хрватска.
Шабачкој публици, прошле суботе, представили су се астро пјацолом Јохана Штрауса, „Маршом“ Радецког, Брамсовом „Мађарском игром“, „Шпанским капричом“ Николаја Римског Корсакова, Равеловим „Болером“, али и делима домаћих композитора где су се чули звуци савремене музике. Концерт је отворио дуо контрабас ““ хармоника Штраусовим композицијама.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa