Инфо

14. април 2011.14. апр 2011.
НАРОДНИ ПОСЛАНИК СРБОЉУБ ЖИВАНОВИЋ

ПОЛИТИКА ИЗМЕЂУ ПРОТИВНИКА И НЕПРИЈАТЕЉА

О стању у српском друштву, о тајкунизацији и монополима, о улози СРС у политичком животу, о др Шешељу, о транзицији и регионализацији, о његовој улози у републичкој и градској скупштини, о питањима која на његов рачун упућују грађани, о медијима и о другим темама за „Глас Подриња“ говорио је народни посланик СРС, Србољуб Живановић
Ускоро се очекује изрицање пресуде др Војиславу Шешељу. Многи сматрају да ће пресуда бити ослобађајућа. Како ће га дочекати грађани?
- Сви грађани Србије, а не само припадници наше странке, једва чекају да се професор др Шешељ врати из Хага. Верују да ће он, ако је успео да победи Хашки трибунал, успети да победи и ову беду која је после двехиљадите године све више ухватила маха. Кад победимо на изборима, великим радом успећемо да све поправимо на добробит грађана.
Ако на наредним изборима СРС буде у прилици да формира Владу, са ким ћете у коалицију? Пласирају се гласине да ћете направити савез са Николићевом СНС и да је његов сукоб са Шешељем заправо фингиран?
- Хвала Вам на овом питању. Још једном да подвучем, доласком др Шешеља из Хага извесно је да ће се садашњи рејтинг странке значајно увећати. Ипак, политичка сцена Србије је таква да ни једна политичка опција не може више имати већину да самостално формира Владу. А што се тиче питања које сте поставили, врло је битно да грађани знају следеће: никада нећемо ићи у коалицију са издајницима који су напустили редове СРС. Значи, све политичке партије су политички противници Српској радикалној странци, а Николићева партија је непријатељ. Никада са том партијом нећемо ући у власт. У власт ћемо ући са национално опредељеним политичким партијама.
Вашу одборничку групу напустили су неки одборници. Постоји проблем осипања СРС, а у Скупштини се мења бирачка воља исказана на изборима 2008. године. Како се борите против тога?
- Одлазак неких одборника је плод политике Демократске странке у Градској скупштини, која је хтела да обезбеди већину. Сада, на последњој седници није било кворума и није било довољно одборника да се доносе одлуке. Са одборницима који су напустили СРС и неке друге политичке партије, владајућа гарнитура која је стално у проблему како да обезбеди кворум, покушава да одржи локалну власт. Покушавају да сакрију економске промашаје који су присутни на локалном нивоу. Уништили су шабачку привреду која је била једна од носећих у Србији. Данас је Шабац град у коме ради само са неколико трговинских кућа. Отпустили смо преко 25 - 30 хиљада радника а овамо хоћемо да запослимо неколико стотина. Где је тај реципроцитет између данашњег пословања и оног бившег.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa