Инфо

14. април 2011.14. апр 2011.
ГРАД ШАБАЦ ИЗМЕЂУ МОГУЋНОСТИ И ПОТРЕБЕ

ЗАПОШЉАВАЊЕ У ПРИОРИТЕТУ

Надлежности локалне самоуправе у решавању проблема незапослености су законски ограничене. Зато је основно опредељење Града Шапца да у оквиру својих могућности пронађе начине којима ће повећати број запослених на својој територији. Запошљавање приправника, додела средстава за подстицај запошљавања жена старијих од 50 и мушкараца старијих од 55 година, као и субвенције каматне стопе за кредите намењене развоју привредних субјеката и повећању запослености, неке су од мера којима локална самоу
Шабац је званично најперспективнији град са становишта потенцијала и развојних програма, а Северозападна радна зона једна од најпривлачнијих привредних дестинација у Србији. То је потврдило прошлогодишње призњање “Град будућности“, уручено градоначелнику Шапца Милошу Милошевићу. Имајући у виду чињеницу да без инвестиција нема развоја привреде, велике наде полажу се у долазак италијанске фабрике „Весковини“ која би, у првој фази пословања, ангажовала 75 радника. Пошто је реч о производњи делова за аутомобилску индустрију „Фиат“, постоји могућност да се појаве и други инвеститори сличног или пратећег производног профила.
Запошљавање као најважнија тема у држави, у директној је вези са доласком инвеститора. Без свежег капитала нема нових радних места и локална самоуправа у Шапцу чини све да омогући повољан амбијент за инвестиције. Комунално опремљено земљиште у Северозападној радној зони је најбоља роба која се може понудити али она мора бити и доступна инвеститорима. Зато је изградња деонице аутопута Рума ““Шабац предуслов прилива инвестиција, а тиме и озбиљног напретка и просперитета шабачког краја.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa