Инфо

29. новембар 2018.29. нов 2018.
БЕЗ ПРИТИСКА У СПЛИТ
ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

БЕЗ ПРИТИСКА У СПЛИТ

После треће победе, бодовно важне колико и прве две, али против ривала који је играчки у горњој половини Лиге, Шапчани растерећени одлазе на мегдан још једном великом тиму. ЈАДРАН Сплит је учесник Лиге шампиона, клуб који постоји 98 година, а пројекат освајања титуле шампиона Европе 2020. године, као поклон навијачима за век трајања, приводи се крају, чини се, успешно.
Сплићани којима је ЈАДРАН срцу најближи титули шампиона Европе радовали су се 1992. (у финалу „пала“ САВОНА 10:12, 11:8) и 1993. године (МЛАДОСТ 7:8, 6:4), надају се сличном слављу и за две године, а за сада имају прилику да свој клуб гледају у Лиги шампиона и А1 лиги где су у шест кола остварили три победе, реми и два пораза. Не знају за победу последња три викенда, но поразе су претрпели од загребачке МЛАДОСТИ, можда и тренутно најбољег тима, ЈАДРАНА у Херцег Новом, док су узели велики бод у Дубровнику. Са ПОШК-ом, Звездом и Приморцем нису имали проблема. Најпознатије име у екипи је Аљоша Кунац, освајач титуле шампиона Европе, ЛЕН купа, светске титуле, а ове сезоне се истичу искусни Шетка и Зовић, односно Висковић.
Шапчани немају бодове са гостовања, али су и она била најтежа, Сплит ће бити четврто гостовање, а сва четири су била екипама које многи виде на Ф4 (Дубровник, Загреб, Херцег Нови), није реално очекивати било шта, али јесте борбу и још једно, ако ништа учење од врхунског тима. Девет бодова из шест кола је сасвим задовољавајући учинак за тим коме је примарни циљ опстанак, те пресија не постоји.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa