Инфо

25. фебруар 2021.25. феб 2021.
СИЛНО ДО ФИНАЛА КУПА
ВАТЕРПОЛО: ГЕНЕРАЦИЈА 2008.

СИЛНО ДО ФИНАЛА КУПА

Генерација од које се много очекује моћна на свом базену. Победе указују на највише амбиције. Шапчани једни од фаворита на финалном турниру
Писали смо већ о генерацији шабачких ватерполиста рођених 2008. године. Двоструки шампиони Србије за свој узраст су једна од најдоминантнијих екипа у Србији и сваке године изнова доказују своју снагу. Имају све услове за рад, имају их и њихови вшњаци у неким клубовима, али је разлика у квалитету евидентна.
На полуфиналном турниру Купа, на Градском базену у Шапцу, у три утакмице млади „делфини“ су постигли 55 голова, примили свега девет! Посматрано појединачно, победили су Спартак Прозивку 23:2, а онда су почиситли „Партизан“, београдски, са школом која је можда и најбоља на свету, 16:3, односно Таш 16:4. Без потешкоћа и силно, изабраници Немање Личанина се сада спремају за финални турнир где су амбиције највише, а какве би могле бити после свих претходних успеха и резултата остварених претходног викенда.
Борбу за нову титлулу водиће на свом базену, Градском базену у Шапцу првог мартовског викенда, 6. и 7. марта, а ривали ће бити: Војводина, Земун и Нови Београд. Учествоваће и Таш и Партизан, но они неће бити на мегдану Шапчанима, јер се бодови са полуфиналних турнира преносе. Шабац и Нови Београд имају по шест бодова, Партизан је трећи са три, Земун има 1, док су Војводина и Таш без бодова пред старт.
У генерацији 2008. Шабац је формирао и други тим и момци које је предводио Драган Человски, нису успели да се изборе за финале на турниру у Новом Саду. Земунци, Новосађани и Новобеограђани су били бољи.
Специфичност ове генерације је да је прва која је могла читав тренажни процес да спроведе на реконструисаном базену. Те 2015. године ови дечаци су имали седам година што је право доба за ватерполо почетак.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa