Инфо

29. новембар 2018.29. нов 2018.
Због Василија  зајахао коња
ШАБАЧКИ ГЛУМАЦ у серији „КОРЕНИ“

Због Василија зајахао коња

После улога у Немањићима, Убицама мога оца и Заспанки за војнике, се нашао у једној од, тренутно, најгледанијих српских серија
Глумац Синиша Ковачевић Сића „трчи“ 32. годину у свом матичном позоришту – Шабачком. За то време је остварио многе улоге, добио заслужене награде, а и усталио се са епизодним улогама у домаћим серијама.
У Немањићима је глумио Мирослава, рођеног брата Стефана Немање. Глумио је оца коме је нестао син у другој сезони Убица мог оца, а недавно смо га видели и у упечатљивој улози Василија у Коренима. Он је уједно једини глумац из Шапца који је учествовао у екранизацији овог дела Добрице Ћосића. Сцена у којој глуми је једна од најупечатљивијих у петој епизоди еве серије.
- До улоге Василија у Коренима дошао сам захваљујући улози у Убицама мог оца. Та улога ме је препоручила. Радио сам са Гагом Антонићем и Иваном Живковићем у убицама, па ме је Иван „преузео“ за Корене – каже за Глас Подриња наш Сића.
Додаје да улога Василија, првог мужа Кате која је родила Аћима Катића, главног лика Корена, није била прва која му је понуђена.
- Продуцент серије Горан Шушљик ми је прво наменио улогу свештеника. Ја рекох –супер, јер сам већ играо светштеника у филму Заспанка за војнике. Шушљик је онда променио и рекао ми да ако сам већ глумио свештеника, нећиће нешто друго. Онда су одлучили да глимим официра који је убио председника општине. Питао ме је редитељ да ли умем да јашем, а ја сам признао да никада нисам зајахао коња. Додао сам да ми се тазбина бави коњарством и да могу да научим те основне ствари, а онда су одлучили да глумим Василија. Та улога је, ипак, већа и упечатљивија од претходне две, тако да сам изузетно задовољан – истиче Сића.
Коња, међутим, није избегао. Морао је да зајаше и да се спусти на њему низ једну малу низбрдицу.
- Није ми било свеједно. Таман сам мислио да сам завршио са том причом, када оно морам на коња. Мислио сам да ћу да га оборим када сам покушао први пут да га зајашем, али наравно да је све прошло без проблема. Мало сам се збунио са „управљањем“, толико да се кобила унередила – прича Сића.
У једној сцени Сића је морао да ошамари младог колегу. Он је покушао да убеди свог колегу да га не удара, већ да одглуме шамар, али овај није хтео ни да чује.
- Инсистирао је да га ударим. Пре сваког снимања се ради проба, тако да сам ја свог колегу ишамарао једно 25, 26 пута. Јуначки је то поднео – додаје наш саговорник.
Снимање улоге за Корене је свакако веома важан детаљ у каријери шабачког глумца. Да сваки дан доноси неке нове изазове говори и податак да је недавно снимио и улогу за спот америчког бенда Аванстазија.
- Било је то веома занимљиво искуство. Уживао сам у то снимању. И музика им је одлична, прави рокенрол. Волео бих да имам прилике да снимам такве ствари – напомиње Сића.
Поред десет улога на филми и у серијама, он је изузетно поносан и на своје монодраме, али оне праве ће сачекати, како каже одлазак у пензију.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa