Инфо

5. мај 2011.5. мај 2011.
НЕКАДАШЊИ ФУДБАЛЕР ФК “МАЧВА“ ЗОРАН ВЈЕШТИЦА

ТРЕСАО МРЕЖЕ СКАНДИРАО ШАБАЦ

Играо у тиму са 15 репрезентативаца, што младих, и оних који су тада бранили боје “А“ репрезентације. Поносан на “Мачву“ и своју генерацију
У својој успешној каријери као “Мачвино“ дете стекао име и поштовање. Игром и головима мамио аплаузе и бодрење. Све што један успешан фудбалер, доживи у својој каријери. Одласком у прву лигу, играо за аматерску репрезентацију Југославије. Играо у другој лиги запад и у другој лиги исток. То је била сатисфакција за сва одрицања лепог живота, да би постао то што је био. Зоран Вјештица некадашњи фудбалер и голгетер “Мачве“ за “Глас Подриња“ говори.
Нисте посетилац “Мачвиних“ утакмица. Зашто?
- Нисам. Мало због недостатка времена а мало сам разочаран рангом такмичења у коме се ФК “Мачва“ налази. Данашњи тим “Мачве“ игра по систему хладно-топло. Нема континуитет.
Који је разлог таквих игара?
- Да ли је то због младости или слабог квалитета селекције на то треба да дају одговор људи који воде клуб и тренери. Моје лично мишљење да људи који воде клуб заједно са тренерима не врше добру селекцију.
Из фудбалске школе мало излази добрих играча. То је због нестручног рада, појединих тренера и људи који врше селекцију. Нема јединствене школе. Кад мислим на јединствену школу, мислим да све селекције треба да играју како игра први тим по формацији. Тада се играчи по местима касније најбоље уклапају.
У коме видите кривца?
- Нису криви само тренери. Деци треба створити услове, терене, реквизите, лопте, опрему, добро такмичење. Лигу са “Звездом“, “Партизаном“, “Војводином“, ОФК “Београдом“ и само кроз таква такмичења можемо имати квалитетне играче и селекције.
Када се узме у обзир како су плаћени и са колико деце ради један тренер, онда то има за последицу да много школа не даје добре играче. Јер, поједини родитељи који плаћају чланарине за своју децу мисле да могу да одлучују о свему. Притом мисле да им деца могу бити врхунски играчи па зато воде децу тренерима који дају приватне часове и дебело наплаћују, обећавајући да ће од деце направити велике играче. Лажу и себе и родитеље.
Да су тренери у ФК “Мачви“ добро плаћени то се не би дешавало. “Мачва“ треба да буде једини клуб у граду у коме се сав квалитет слива. У последње две године “Мачва“ је направила помак у форсирању својих играча. Ја им желим пуно среће и добрих резултата у наредној сезони. И нека тако наставе.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa