Инфо

6. децембар 2018.6. дец 2018.
ДОМАЋА „ДИГРЕСИЈА“
ВАТЕРПОЛО: ЧЕТВРТФИНАЛЕ КУПА СРБИЈЕ

ДОМАЋА „ДИГРЕСИЈА“

Прошлогодишњи финалиста жели на трећи узастопни финални турнир. Улага фаворита Шапчанима. У Ваљеву неколико доскорашњих ватерполиста „чивијаша“
Пре две сезоне ШАБАЦ је био дебитант на финалним турнирима, претходне се домогао финала, ове сви сањају још један корак више на турниру и још један трофеј више у витрини. Овај би био највреднији. Ипак, треба „прво скочити, па рећи хоп“. До трофеја треба савладати три ривала, у Куп систему важни су и квалитет и срећа, но корак по корак се мора, иначе може бити непријатног изненађења. Пауза у А1 лиги не значи и такмичарску паузу, викенд доноси четвртфинала Купа Србије.
Шапчанима гостују Ваљевци. Дерби који носи драж ривалитета два града, свакако носи и јасну улогу фаворита за једну од екипа. ШАБАЦ је квалитетнији тим, игра пред домаћом публиком и сви га виде на завршном турниру, међутим, треба то потврдити у базену. Неколико година се публика у Шапцу радовала головима Тенжере и Цветковића, а сада ће они бити на другој страни. Прети опасност и од Његована, Поповића, као и интернационалаца Алмасиа, Инабе. На клупи ВАЉЕВО има најбољег играча свих времена, освајача Лиге шампиона на позицији и тренера и ватерполисте, Игора Милановића. У седам кола А2 лиге остварили су по три победе и пораза, уз један реми. ШАБАЦ је свакако бољи, квалитетнији, искуснији, има бољи међусобни учинак. Одиграли су суботњи ривали пет званичних дуела у претходне две године, четири пута је победио наш тим, једном је било нерешено.
Против ЈАДРАНА у Сплиту није се могло више од пораза, посебно уз толико проблема и изостанке: Марковића и Репановића. Три победе и четири пораза сврставају Шапчане на средину табеле А1 лиге и још су најбољи од српских клубова. Разлога за пресију нема, али се не могу избећи велика очекивања на домаћој сцени. Табела говори да је ШАБАЦ конкурентан свима. Ипак, прво ВАЉЕВО. У осталим мечевима: Раднички – Ц. Звезда, Наис – Стари Град и Војводина – Партизан. Један меч, победник иде даље.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa