Инфо

6. децембар 2018.6. дец 2018.
ЗАВРШЕНИ РАДОВИ
ПРОСЛАВА У ШТИТАРУ ПОВОДОМ
УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАНИХ ПРОЈЕКАТА

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ

Протекле седмице, у центру Штитара, мештани су организовали прославу поводом успеха остварених на референдуму. Догађају је присуствовао и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић који се захвалио мештанима Штитара на позиву да заједно обележе завршетак успешних радова у овој години.
-Они заиста могу да буду пример, не зато што су учествовали у великом броју на референдуму, него зато што мислим да су својим идејама погодили сваки део Штитара. Наравно да је оно што су изгласали на референдуму и урађено. Осим тога, Штитарци су урадили и много више. Додатно су издвојили новац да послове за које које су сматрали да треба да буду завршени ове године и ураде. Ми смо их као град испратили у тим инвестицијама. Сада на крају овог великог инвестиционог циклуса, урађен је и пут Табановић - Штитар, амбуланта, сређен Јерез, завршено насипање путева у складу са одлукама на референдумима – истакао је Небојша Зеленовић.
На референдуму у Штитару изгласана су четири пројекта. Кључни пројекти су реконструкција амбуланте, шљунчење путева, стаза у улици Душана Лончара. Друга пловина поменуте стазе биће урађена следеће године, а одвојено је нешто новца за друштвене делатности, омладину и спорт.
-Оно што је битно нагласити је да је од 800 бирача колико се уписало на реферндум, на гласање изашло 601. Реконструкција амбуланте добила је подршку свих изашлих, а остала три пројекта тек нешто мање гласова. Дакле, погодили смо суштину – истакао је председник Месне заједнице „Штитар“ Душан Туфегџић и додао да је град Шабац урадио пут између Штитара и Табановића.
- Тај пут повезује северни и североисточни део Мачве са јужним, југозападним делом Мачве и јако је битан. Општина је у то уложила 26 милиона динара. Помогла нам је око најдуже улице у Мачви јер је уложила око 3,5 милиона, и у једном јако битном пројекту, а то је чишћење Мачванског канала које је исто коштало око 17 милиона. У међувремену, почело је и чишћење обала. Очишћене су оне обале које су биле поред путева који су ове године шљунчени. Мада, следеће године се морају очистити све обале – истакао је Туфегџић и позвао све грађане Штитара да до краја године уплате порез на имовину, како би им се новац вратио и како би били спремни за референдум.

К.Ј.Ђ

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa