Инфо

6. децембар 2018.6. дец 2018.
Најбоља здравствена нега за децу
ОШ“СВЕТИ САВА“ И ДОМ ЗДРАВЉА
„ДР ДРАГА ЉОЧИЋ“

Најбоља здравствена нега за децу

Светски дан особа са инвалидитетом, обележен је протекле седмице у ОШ „Свети Сава“ у сарадњи са Домом Здравља „Др Драга Љочић“. Овом приликом школа и Дом здравља, поново су потврдили добру сарадњу. Ученицима је урађен систематски преглед, али одржано је и психолошко саветовање за родитеље, као и предавање о значају физичког вежбања за децу.
-Ми овој деци морамо да обезбедимо најбољу могућу здравствену негу, а Дом здравља се око тога доста труди. Трудимо се да им омогућимо да се у природном окуржењу, у школи, упознају са неким елементима здравствене заштите, како би се касније лакше прилагодили самом доласку на преглед код лекара. Оно што треба истаћи јесте да родитељима ове деце треба признати статус неговатеља, усвојити закон Родитељ – неговатељ, којим ће се делити радни стаж и накнада у висини Републичког минималца – истакао је доктор Дејан Павловић.
Оно што је деци заправо најбитније било у овом дани јесте подела пакетића којима су се изузетно обрадовали.
-Један део смо добили од Транскома, а други од Новитас Консулт-а. Такође, организована је и радионица на којој су деца правила новогодишње честитке. Тај део обележавања Светског дана особа са инвалидитетом у нашој школи им је био најзанимиљивији – изјавила је директорка ОШ „Свети Сава“ Катарина Томић.
К.Ј.Ђ

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa