Инфо

9. јун 2011.9. јун 2011.
ПЕДЕСЕТ ГОДИНА ОШ „ЈЕВРЕМ ОБРЕНОВИЋ“

ТРАГОМ ПРОШЛОСТИ КА БУДУЋНОСТИ

Поводом пола века постојања ОШ „Јеврем Обреновић“, после низа активности у оквиру „Јевремових дана“, на Великој сцени Шабачког позоришта представом „Трагови“ заокружен богат програм прославе Дана школе
Далеке 1961. године, 6. септембра, по први пут огласило се звоно у тадашњој ОШ „Селе Јовановић“. „Глас Подриња“ о томе је писао 10. августа 1961: „У новој школској години ученици Шапца добиће још две нове модерне зграде. Једна школа носиће назив „Селе Јовановић“. Ова школа налази се у улици Браће Срнића, док школа у улици Владе Јовановића носиће име „Милеве Косовац“. Ове две школе имају по десет учионица, потребне канцеларије и просторије за кабинете. Намештај и сав други инвентар је набављен, тако да ће школе у потпуности одговарати захтевима модерне наставе“.
Јавност је пред сам почетак школске године, тачније 24. августа, обавештена да ће школа имати 28 одељења, 903 ученика, 15 учитеља и 19 наставника. Данас, педесет година после, школа је променила име у ОШ „Јеврем Обреновић“, добила нови спољни и унутрашњи изглед, а саграђена је и нова фискултурна сала. У четрнаест учионица и кабинета користе се нова наставна средства, а у педесет одељења има 986 ученика. Године 1970. припојене су јој школе у Ориду и шест околних села које укупно имају 316 ученика. Број наставника знатно се повећао тако да их сада има 75 , а ту је 26 помоћних радника.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa