Инфо

23. јун 2011.23. јун 2011.
“ЗОРКА КЕРАМИКА“ ШАБАЦ

ЛИДЕР У ПРОИЗВОДЊИ КЕРАМИЧКИХ ПЛОЧИЦА

Акционарско друштво за производњу неметала и грађевинског материјала “Зорка Неметали “ Шабац приватизована је 2003. године од стране “Алас Интернатионал“- а. За износ од 271.613.795 динара, односно 3.971.769 евра, уз обавезу да се у три наредне године уложи минимум шест милиона евра. Након приватизације основано је четири привредна друштва и то: Зорка Керамика, Зорка Опека, Зорка Алас Камен и Зорка Одржавање
Након 40 година производње шабачка “Зорка керамика“ постала је највећи српски произвођач керамичких плочица. Ради се о специјализованој компанији чије су главне одлике висок квалитет, атрактиван дизајн, широк асортиман, природан и еколошки материјал и здрава сировина. Модерна опрема, технологија и константан раст производње и продаје, омогућавају им равноправан наступ на европском и светском тржишту.
“Зорка керамика“ чланица је аустријског “Алас Холдинга“. Реч је о породичној фирми која се дужи низ година бави грађевинским материјалом. По речима директора маркетинга “Зорка керамике“ Предрага Јанковића од момента приватизације до сада уложено је 14,5 милиона евра. У циљу ефикасније производње инвестирано је у смањење потрошње енергије током производног процеса, као и у заштиту животне средине.
Програм керамичких плочица не би био комплетан без великог броја серија које комбинују подну и зидну керамику у широком дијапазону боја и дезена, који се окрећу актуелном тренду природног окружења у виду имитација природних материјала: камена, мермера, текстила и дрвета.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa