МАЧВАНСКИ СИР ОСВАЈА ТРПЕЗЕ ШИРОМ СВЕТА
МИСТЕР ИЗ МИМИНЕ ПУШНИЦЕ
Домаћица Мима Јовшић из Совљака, близу Дрине, дневно преради 70 литара крављег млека у домаћи сир, прожет димом. Мачвански специјалитет стигао до Аустралије. Рецепт тајна. Цена прихватљива
Пре петнаестак година, домаћица Мима Јовшић из Совљака почела је помало стидљиво и за кућне потребе да прави домаћи крављи сир. Млеко је узимала од комшија и пријатеља Драгише Љубанића и Рада Субића, пољопривредника из истог села. То и данас ради. Мало по мало прављење сира јој је прешло у навику, а за несвакидашњи специјалитет из Мимине кухиње прво су сазнали Совљачани.
Добар глас о домаћем пуномасном димљеном сиру из Мимине пушнице брзо се проширио. Најпре Мачвом.
Продајна места, веште домаћице су школе, друге институције и домаћинства.
Углавном, ко га је једном пробао, мој је редовни муштерија. Тренутно имам много више захтева за куповину, од могућности да га произведем. Квалитет је загарантован. Рецепт не бих откривала, а цена је приступачна и за наше испражњене џепове, каже Мима.
Добар глас о домаћем пуномасном димљеном сиру из Мимине пушнице брзо се проширио. Најпре Мачвом.
Продајна места, веште домаћице су школе, друге институције и домаћинства.
Углавном, ко га је једном пробао, мој је редовни муштерија. Тренутно имам много више захтева за куповину, од могућности да га произведем. Квалитет је загарантован. Рецепт не бих откривала, а цена је приступачна и за наше испражњене џепове, каже Мима.
Најновији број
25. април 2024.