30. jun 2011.30. jun 2011.
MAČVANSKI SIR OSVAJA TRPEZE ŠIROM SVETA

“MISTER“ IZ MIMINE PUŠNICE

Domaćica Mima Jovšić iz Sovljaka, blizu Drine, dnevno preradi 70 litara kravljeg mleka u domaći sir, prožet dimom. Mačvanski specijalitet stigao do Australije. Recept tajna. Cena prihvatljiva
Pre petnaestak godina, domaćica Mima Jovšić iz Sovljaka počela je pomalo stidljivo i za kućne potrebe da pravi domaći kravlji sir. Mleko je uzimala od komšija i prijatelja Dragiše Ljubanića i Rada Subića, poljoprivrednika iz istog sela. To i danas radi. Malo po malo pravljenje sira joj je prešlo u naviku, a za nesvakidašnji specijalitet iz Mimine kuhinje prvo su saznali Sovljačani.
Dobar glas o domaćem punomasnom dimljenom siru iz Mimine pušnice brzo se proširio. Najpre Mačvom.
Prodajna mesta, vešte domaćice su škole, druge institucije i domaćinstva.
Uglavnom, ko ga je jednom probao, moj je redovni mušterija. Trenutno imam mnogo više zahteva za kupovinu, od mogućnosti da ga proizvedem. Kvalitet je zagarantovan. Recept ne bih otkrivala, a cena je pristupačna i za naše ispražnjene džepove, kaže Mima.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa