Инфо

28. јул 2011.28. јул 2011.
КУЛТУРНИ ЦЕНТАР ШАБАЦ

ОД ВАРЈАЧИЦЕ ДО ЛУТКИЦЕ

У оквиру Мини дечјег фестивала, који је трајао од 19. до 21. јула, прошлог четвртка, испред Културног центра, одржане су две дечје луткарске радионице „Оживимо Ивицу и Марицу“ и „Варјачице луткице“. Радионице су реализовали Марија Малбаша из новосадског Луткарског студија „Пупета“ и Цветин Аничић из Луткарског позоришта Шид
Мини дечји фестивал, који је организовао Културни центар за младе за шабачке малишане, привукао је прошлог четвртка велики број деце и родитеља. Својим креативним луткарским радионицама које су се налазиле на два пункта испред Културног центра, уз музику и жагор, деца су уз помоћ Марије Малбаше из новосадског Луткарског студија „Пупета“ и Цветина Аничића из Луткарског позоришта из Шида, прионула на посао да оживе свет маште.
На првом пункту деца су са Маријом Малбашом помоћу фломастера, хамер папира, селотејпа и маказа покушала да оживе Ивицу и Марицу, да им удахну нови живот кроз сопствену машту. Недалеко од њих друга група позабавила се дрвеним варјачицама које су убрзо добиле своје ново лице, косу и одело.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa