Инфо

28. јул 2011.28. јул 2011.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО ФОЛКЛОРИСТЕ

ИГРА МЛАДОСТИ

У уторак у Градској кући приређен пријем за организаторе Другог српског летњег фестивала фолклора КУД „Абрашевић“, представнике општине Влашка код Младеновца и Угљевика у Републици Српској и гостујуће ансамбле из Русије, Пољске и Македоније. Фестивал почео 20. јула, а завршава се 29. јула у Угљевику
Град Шабац и КУД „Абрашевић“, заједно са општином Влашка код Младеновца и Угљевиком у Републици Српској, домаћини су Другог српског летњег фестивала фолклора који је почео 20. јула дружењем у Влашкој, наставио се доласком гостију у Шабац у недељу када су допутовали КУД „Брудзеф“ из истоименог града у Пољској, Ансамбл „Нон-стоп“ из руског Иванова недалеко од Москве и КУД „Извор“ из Македоније. Исте вечери одржани су концерти у Поцерском Причиновићу и Ориду, а у понедељак увече у Прњавору.
Градоначелник Шапца Милош Милошевић примио је у уторак у Градској кући домаћине и учеснике фестивала и том приликом изнети су утисци о целокупном догађају, а размењени су и поклони.
- Већ смо навикли да током летњих дана ове летње вечери улепшавају сада и гости из Пољске, Русије и Македоније који ће својим приказом игара и ношњи из средина одакле долазе учинити да ми овде у Шапцу можемо да се упознамо са нама релативно далеким земљама када су у питању Русија и Пољска, као и нашим комшијама Македонцима који увек имају интересантан фолклор и чија је музика овде веома популарна. Ово је прилика да се створе пријатељства и да наш фолклор представи игре и ношњу из наших крајева. Циљ свега овога је да се кроз дружење боље упознамо, да боље сарађујемо и да лепше и квалитетније живимо ““ рекао је градоначелник Милош Милошевић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa