Инфо

28. јул 2011.28. јул 2011.
ДИРЕКТОР РЕПУБЛИЧКЕ ДИРЕКЦИЈЕ ЗА РОБНЕ РЕЗЕРВЕ, ГОРАН ТАСИЋ У ПОСЕТИ ШАПЦУ И БОГАТИЋУ

ЖИТО ЈУЧЕ - НОВАЦ ДАНАС

Републичка дирекција за робне резерве прве уговоре са пољопривредним произвођачима о откупу овогодишњег рода пшенице потписала прошлог четвртка у шабачком силосу „Поповић“, који послује у оквиру предузећа ДПС „Клас Груп“. Пољопривредници из Срема и Мачве потписали су уговоре о откупу. По њиховим речима, цена од 20 динара колико држава нуди је најприхватљивије решење
Директор Републичке дирекције за робне резерве Горан Тасић, недавно је посетио Богатић и Шабац и у граду првог клавира (силосу Поповић) потписао уговоре са двадесетак пољопривредних произвођача који су се одлучили да жито продају Дирекцији. Робне резерве имају значајну улогу у исправљању поремећаја на тржишту и приликом ванредних ситуација. Тасић је овом приликом, између осталог изјавио да је држава уз велике напоре у овом моменту била способна да купи 100.000 тона, а то је скоро 20-ти део од укупне овогодишње производње у Србији.
- Већ две недеље купујемо пшеницу за робне резерве. Задовољан сам како све тече, квоте на територији Војводине су испуњене, док у централној Србији још увек нису из оправданих разлога због кашњења жетве. Ове године у сарадњи са Министарством пољопривреде избалансирана је коректна цена од 20 динара, како на домаћем тржишту, тако и у окружењу. Почела је и исплата. Сматрам да наши пољопривредни произвођачи могу да буду задовољни. Очекујемо преко 15.000 тона пшенице из робне размене и 70.000 тона да се врате позајмице које су одобраване прошле године. Такође, имамо пшеницу на складиштењу код наших овлашћених складиштара који су у обавези да ту пшеницу занове, навео је Тасић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa