Инфо

4. август 2011.4. авг 2011.
ШАБАЦ ““ ГРАД БУДУЋНОСТИ

БАЗЕН - ПУН ПОГОДАК

Шабац би до краја године требало да добије реконструисан затворени базен, дограђен базен за непливаче и низ пратећих објеката. Тако би у потпуности био оправдан назив: Шабац ““ град без непливача
Динамика радова које изводи шабачко предузеће „Думача“ уклапа се у план изградње објекта. Уклоњена је конструкција, а, како је пројектом предвиђено, шкољка базена је задржана. Почело је копање темеља будућег објекта и шкољке базена за непливаче.
Саграђен седамдесетих година, базен је био једно од омиљених места за рекреацију Шапчана, где је на стотине деце први пут запливало. На базену је одржавана настава физичког васпитања, организовани су бројни пливачки турнири и ватерполо утакмице. Већ годинама неупотребљив и запуштен, шабачки базен постао је руина. Реконструисан објекат испуњаваће савремене стандарде, са неопходним пратећим објектима и дограђеним базеном за непливаче.
Базен у функцији је одлична вест за све грађане, а нарочито за младе и спортисте који су били принуђени да тренирају у околним градовима. Осим редовних термина, школска омладина биће у прилици да похађа часове физичког васпитања на базену, спортисти ће такође имати посебне погодности које ће бити уведене и за организоване посете.
Вредност радова је 250 милиона динара, од чега половину финансира Град Шабац, а другу половину Република Србија. Прошле године, концерн „Фармаком МБ“ уступио је објекат Граду, који је прихватио обавезу реконструкције и доградње. Финансирање се обавља према правилима пројекта за подстицај грађевинској индустрији Србије.
Обнова постојећег базена не значи одустајање од изградње комплекса базена на Старом граду. Овај посао планиран је у оквиру реализације пројекта “Шабац ““ град на Сави“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa