Инфо

18. август 2011.18. авг 2011.
ЗАМЕНИЦА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ШАПЦА ПОВОДОМ ДАНА МЛАДИХ

КВАЛИТЕТНИ УСЛОВИ ЗА ОДРАСТАЊЕ

Активности Града Шапца усмерене су ка младима, њиховој промоцији и подстицају потенцијала које поседују, ради стварања квалитетних услова за одрастање и сазревање, истакла је заменица градоначелника Шапца Јасминка Ристивојевић, поводом 12. августа - Међународног дана младих
Од укупног броја становника на територији Града Шапца, 20,86 одсто су млади од 15 до 29 година старости. Локална самоуправа подржава ову популацију кроз различите области као што су образовање, култура, спорт, невладин сектор, подстицај запошљавања младих и рад Канцеларије за младе.
- У области образовања стварамо квалитетне услове за школовање младих, организујемо такмичења ученика, подстичемо талентоване ђаке, награђујемо оне који постижу успехе на такмичењима, као и вуковце, стипендирамо даровите студенте дефицитарних занимања... У области културе, многе манифестације су усмерене ка младима. Град финансира и подржава рад великог броја спорстких клубова где млади имају прилику да негују здраве стилове живота, али и постижу врхунске резултате. Поносни смо на пројекат „Расти здраво“, јединствен у Србији, чији је циљ физички и психички развој деце и омладине. Када говоримо о невладином сектору, Град подражава велики број пројеката усмерених ка младима, истакла је Јасминка Ристивојевић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa