Инфо

15. октобар 2020.15. окт 2020.
Засађено дрвеће и цвеће
ДЕЧЈА НЕДЕЉА У ПРЕДШКОЛСКОЈ УСТАНОВИ СЛАВА КОВИЋ БОГАТИЋ

Засађено дрвеће и цвеће

Целокупан програм се одвијао у склопу иницијативе “Дрво као извор живота” у оквиру Дечје недеље, под слоганом “Подељена срећа, два пута је већа”. Све у посебним условима, због деловања корона вируса
Прошлог четвртка у оквиру заједничке акције Дечје установе “Слава Ковић” Богатић и Еколошко едукативног центра “Мачва” у дворишту поменуте дечје установе, засађено је више садница птује, борића, украсног цвећа и листопадног дрвећа. Тиме је знатно улепшан део простора испред зграде ове установе, али и упућена порука о потреби веће заштите животне околине у интересу здравијег живота.

Целокупан програм се одвијао у склопу иницијативе “Дрво као извор живота” у оквиру Дечје недеље, под слоганом “Подељена срећа, два пута је већа”. Све у посебним условима, због деловања корона вируса.
Овом приликом председник општине Богатић Милан Дамњановић, подсетио је на отварање дечјег вртића у Белотићу, почетком септембра и стављање у употребу дограђеног дела у Богатићу. Нагласио је да у установи тренутно има 500 деце, те да ће у наредном периоду ова локална самоуправа, без обзира на бројне проблеме деци и породици посветити посебну пажњу, а од државе очекује велику помоћ у свему томе.

Присутни општински челници су малишанима уручили пригодне поклоне. Деца старијих и припремних група у улози малих еколога, посредством беџева, послали су поруке “Не ломи дрвету гране-нека ће птица ту да стане” и “Не бацај смеће-повредићеш дрвеће и цвеће”.

Директорица Предшколске установе “Слава Ковић”, Лидија Симеуновић, нагласила је да ове године улазе у пројекат Министарства просвете, односно њихов програм “Године узлета”, што ће захтевати посебно ангажовање.
Коментаришући њихову иницијалну акцију “Дрво је извор живота” у оквиру које су одржали и одговарајуће предавање, Александар Фирауновић испред Еколошко едукативног центра “Мачва”, поред осталог је нагласио да је ово само почетак сарадње са Дечјом установом “Слава Ковић”, коју намеравају да наставе и обогате.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa