Инфо

1. септембар 2011.1. сеп 2011.
МЛЕКАРА ШАБАЦ

ШАБАЧКА МЛЕКАРА НА СВЕТСКОМ ТРЖИШТУ

Један од ретких примера успешне приватизације у Србији, шабачка Млекара данас запошљава преко 500 радника. До сада је инвестирано око 35 милиона евра. Прерађује близу 250 тона млека дневно. Сарађује са преко 6.000 произвођача млека
Шабачка Млекара постоји више од 70 година. Чланица Концерна „Фармаком МБ“ и Мирослава Богићевића постаје 2004. године када је извршена приватизација. Ова компанија купљена је за износ од 510.000.000 динара или 7.398.960 милиона евра, чија је основна делатност производња и прерада млека и млечних производа. Према речима данашњег директора „Млекаре“ Зорана Матића, након приватизације ова фирма бележи интензиван раст.
- Од периода приватизације до данас за кратко време увећали смо наше производне капацитете. Бележи се велики раст улаза млека са некадашњих 70 на 250 тона. За протеклих шест година инвестирано је у сваки погон, сваки производ је добио нове и савремене производне линије, каже Матић.
Почетком 2008. године, пуштен је у рад погон стерилних производа за производњу млечних напитака. Шабачка Млекара има богату традицију прављења сирева и сирних намаза попут чувеног сирка и ала кајмака. Док се млади сир и фета производе на потпуно аутоматизованој линији у заштићеној зони са стерилним ваздухом. Начин производње је у целости у складу са природом, без вештачких додатака и конзерванса.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa