Инфо

18. март 2021.18. мар 2021.
ИМУНИЗАЦИЈА У ТАМНАВСКОМ КРАЈУ

Вакцинисан тек сваки десети Коцељевац

До краја прошле недеље вакцинисано је 1.350 а ревакцинисано 1.134 Коцељевца. Прву дозу примило је тек десет одсто од укупног броја становника што је, према мишљењу надлежних, мали број
Претходне недеље на подручју општине Коцељева било је осам новозаражних грађана, а према речима председника Душана Илинчића почетком ове седмице 19 их је активно оболелих, што ову локалну самоуправу тренутно чини територијом са најмање инфицираних Ковидом-19 у Мачванском округу.
–Ипак, та ситуација је променљива и никако не смемо да се опуштамо. Подсетићу да смо крајем прошле и почетком ове године били готово у самом врху по броју инфицираних вирусом у округу- напоменуо је Илинчић и оценио да судећи по статистичким подацима о првим прегледима ситуација сада није алармантна јер их је на дневном нивоу 7-8, што не значи да су сви који се јаве у тријажне центре позитивни на вирус већ да имају неке од симптома који могу да указују на његово присуство.
До краја прошле недеље вакцинисано је 1.350 а ревакцинисано 1.134 Коцељевца. Прву дозу примило је тек десет одсто од укупног броја становника што је, према мишљењу надлежних, мали број.
– Што се тиче вакцинације то иде одређеном динамиком и све зависи колико добијемо вакцина. Али, опет зависи и колико се људи пријавило. Никога не можете и не требате да натерате да се вакцинише. Ми немамо сазнања колико има евентуално људи заинтересованих на чекању који су се пријавили. Ипак, ово је мали број вакцинисаних до сада. Пунктови за имунизацију налазе се у Дому здравља у Коцељеви и вакцинација се обавља према пријавама на један од предвиђених начина. Ми морамо да апелујемо на људе да у што већем броју се пријављују за вакцину. И мора се наћи начин да се људи анимирју да то и учине у што краћем могућем року. Што је више вакцинисаних грађана биће заштићенији и они људи који због одређених здравствених разлога не могу да је приме. Код нас је, чини ми се, много одговорнија старија популација- оценио је председник општине и додао да су у овом крају људи били у прилици да приме Синофарм, Астразенека или Фајзер вакцину против корона вируса.
Весна Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa