Инфо

6. октобар 2011.6. окт 2011.

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

У Основној школи „Јеврем Обреновић“ у Шапцу већ дужи низ година негује се култура промовисања страних језика, књижевности и култура. У школи се разним пригодним манифестацијама обележавају празници земаља чији се језици изучавају у школи. Циљ свих наставника страних језика наше школе је да ученицима приближи дух и традицију земаља како би се ученици још више мотивисали за учење страних језика. У прилог томе је и вече страних језика које се обележава сваког марта, када је и дан школе. Интересовање ученика је велико, а ауторске представе наставника и ученика наилазе на изузетан пријем у самом граду
Као и протеклих година, тако је и ове Европски дан страних језика обележен како у самој школи, тако и ван ње. Пано презентације Европског дана језика у школи представљају једну од омиљених презентација која је на поставци сваког септембра. Циљ наставника ове године је био тај да и грађане Шапца што боље упозна са овим даном, шта он представља и који је његов значај.
Стручно веће за стране језике кога сачињавају наставници енглеског, немачког и италијанског језика, са руководиоцем Томиславом Митровићем на челу и колегама члановима већа Мирјаном Ракић, Наталијом Даничић, Божицом Димитријевић, Бановац Катарином и осталим колегама који су пружили подршку заједно са својим ученицима изашли су у Господар Јевремову улицу и интервјуисали пролазнике служећи их истовремено енглеским чајем и колачићима, немачким перецама и италијанским капућином. Ученици су на себи носили паное на којима су биле написане пословице заједничке за наведене језике, као и креативне цртеже на тему пословица.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa