Инфо

6. октобар 2011.6. окт 2011.
ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ

У НОВУ СЕЗОНУ СА БОРОМ СТАНКОВИЋЕМ

У реконструисаном фоајеу, прошле суботе, 01. октобра, отворена је ликовна галерија изложбом „Мала ретроспектива“ Радована Миразовића. Годишња награда Борис Ковач за уметнички допринос раду Шабачког позоришта додељена глумцу Владимиру Милојевићу. Позоришну сезону отворио редитељ Жељко Хубач. Премијерно изведена представа „Јовча“ Борисава Станковића у адаптацији и режији Југа Радивојевића
Премијером представе „Јовча“ Борисава Станковића, а у режији Југа Радивојевића, Шабачко позориште је на велика врата увело своју верну публику која је доживела блискост глумачког извођења и непосредност дешавања на сцени. Специјално израђене кружне трибине на три нивоа, са 166 места, у чијем центру су били глумци, пружило је јединствен осећај интиме.
Доживљавало се и преживљавало кроз аутентичну глуму четрнаесторо глумаца који су причали своју причу о богатој фамилија на путу ка самоуништењу. У центру збивања, попут олисталог дрвета, стајао је неприкосновени Јовча, најбогатији врањански трговац, ауторитет у породици али и околини. Претеча данашњег времена, јер се женио три пута, из прва два брака добио је синове. Рођењем ћерке Васке његова очинска љубав прераста у опсесију која ће довести до несагледивих последица.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa