Инфо

6. октобар 2011.6. окт 2011.
УСПЕСИ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ У ШАПЦУ

УСКОРО БЕЗ ЛИСТИ ЧЕКАЊА ЗА ВРТИЋЕ

Шабац ће у најскоријем временском периоду постати један од ретких градова у Србији без листе чекања за упис деце у предшколске установе. Абициозни пројекат установе „Наше дете“, у сарадњи са Градском управом у Шапцу, у протекле четири године дао је изванредне резултате
Отварање нових вртића, реновирање постојећих објеката, као и текуће и планиране активности у наредном периоду довољан су повод за разговор са директорком Предшколске установе „Наше дете“ , Марицом Вулетић.
Госпођо Вулетић, Шабац је у протекле четири године добио четири нова вртића, а извршена је и реконструкција појединих објеката предшколских установа. Колико су ове активности допринеле смањењу броја деце на листи чекања за вртиће?
- Отварање нових вртића на најбољи могући начин доприноси смањењу листе чекања на којој се налазе наши најмлађи суграђани. Одличан пример за то је изградња вртића „Бајка“ на Триангли, у ком је обезбеђен боравак за око три стотине малишана. Већ крајем овог месеца, у Месној заједници “Жика Поповић“, планирано је отварање вртића „Сунце“ у коме ће боравити стотину деце. Отварање ових објеката, као и вртића „Ђурђевак“ и „Пролеће“ који су отворени у протекле три године, представљају модел по којем дечија установа „Наше дете“ треба да настави да функционише.
Колико се тренутно деце налази на листи чекања и да ли постоји одређена старосна група деце која је на тој листи највише заступљена?
- Тренутно се на листи чекања налази око четири стотине малишана, а пре свега три месеца на њој је било њих седам стотина. Деца узраста до три године су најзаступљенија на овој листи, превасходно због специфичних услова боравка који морају да се обезбеде за најмлађе кориснике наших услуга. То смо имали у виду приликом уписа деце у вртић „Бајка“, где је организовано десет васпитно-образовних група у којима се ради са децом старости до три године. Такође, ради решавања овог проблема, у сарадњи са Националном службом за запошљавање, Предшколска установа „Наше дете“ покренула је програм преквалификације медицинских сестара и техничара у посебан образовни профил, медицинска сестра-васпитач, који је, по закону, једини адекватан за рад са најмлађим члановима наше установе. На овај начин смо испунили законску обавезу а истовремено обезбедили посао за више од двадесет људи.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa