Инфо

10. јун 2021.10. јун 2021.
Ребаланс због повећања прихода  и бесплатан превоз за старије
ОДРЖАНА ОСМА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ШАПЦА

Ребаланс због повећања прихода и бесплатан превоз за старије

“Имаћемо до краја године веће приходе у буџету за око 279 милиона динара. Друга најбитнија одлука је бесплатан превоз за све наше суграђане који имају 65 и више година. Они ће моћи на свим линијама градског и приградског саобраћаја да се возе неограничен број пута” рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић
Две најважније тачке осме седнице Скупштине Града Шапца, одржане у прошлу среду, усвојене су једногласно: други ребаланс буџета Града и одлука о бесплатном градском и приградском превозу за све грађане старе 65 и више година.

-Ребаланс смо имали због тога што пословање града, по ономе што смо видели у првих пет месеци, је изузетно добро. Имаћемо до краја године веће приходе у буџету за око 279 милиона динара. Лично мислим да ће приходи бити и већи. Учешће у финансирању активности Града Шапца имали су и Министарство привреде, Министарство заштите животне средине, Министарство културе. Такође, постојала је потреба за распоређивањем средстава која су опредељена из повраћаја средстава од пореза на имовину, то су средства која ће месне заједнице користити за инфраструктурне пројекте. Друга најбитнија одлука је бесплатан превоз за све наше суграђане који имају 65 и више година. Они ће моћи на свим линијама градског и приградског саобраћаја да се возе неограничен број пута. Током претходног периода су нас убеђивали да око 24.670 наших суграђанина сада припадају овој категорији, не могу због огромног новца који треба да се издвоји да буду финансирани. Ми смо показали одговоран однос према финансијама и стекли су се услови да се донесе одлука о финансирању превоза старијих суграђана из буџета. Они су градили овај град и на овакав начин желимо да покажемо да бринемо о њима, рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић.



Седница је почела минутом ћутања за преминулог одборника Сретена Живанића са листе Небојша Зеленовић “Шабац је наш”. Као прва тачка дневног реда потврђен је мандат Милијани Враштановић, која га је заменила. Враштановићева се појавила на заседању и тако постала прва одборница опозиције која је села у одборничку клупу у овом сазиву Скупштине. Одборници владајуће коалиције похвалили су њену одлуку, док је странка Заједно за Србију издала саопштење у ком наводи да не подржава и не одобрава поступак своје одборнице.

Председник Скупштине Града Шапца Немања Пајић изразио је задовољство што је одборница Враштановић одлучила да учествује у раду Скупштине и сматра да је то добро за грађане.

-Присуство што већег броја одборника и учествовање у расправи доноси аргументе за и против и тако грађани могу боље да разумеју одлуке које се доносе. Жао ми је што нису сви одборници одлучили да дођу, али верујем да ће временом схватити да је то погрешна одлука и доћи да укрсте аргументе са другим одборницима. Одлуке свакако доносимо у корист града и грађана. Скупштина прати динамичан рад извршне власти у Градској управи. Има доста промена у буџету, одличан је завршни рачун, имамо суфицит који се распоређује на најбољи начин, а то су инвестиције, рекао је Немања Пајић.

Ребаланс смо имали због тога што пословање града, по ономе што смо видели у првих пет месеци, је изузетно добро


Међу важним тачкама осме седнице нашли су се планови детаљне регулације за израду канализационе мреже са постројењем за пречишћавање отпадних вода у Дреновцу, Липолисту, Прњавору и Слепчевићу. Такође, на дневном реду је била и усклађеност планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа за прва три месеца ове године.

Одборници су изгласали и о предлогу решења о именовању чланова Управног одбора Фондације Станислав Винавер. Чиниће га: Соња Бокун Ђинић, мастер културне политике, са богатим искуством у пројектима из културе, аутор више публикација из области културе; Соња Живковић, дипломирани музички педагог, наставник, а од прошле јесени и директор музичке школе “Михаило Вукдраговић” и Зоран Николић, дипломирани инжењер шумарства, познавалац дела Станислава Винавера и аутор књиге “Винаверова константа”.

Досадашњи директор Центра за стручно усавршавање, Бранко Филиповић, по истеку мандата још једном је именован на ову функцију у трајању од четири године.

Између осталог, међу тачкама је био и предлог одлуке о боји и начину означивања возила, пловила и опреме Комуналне милиције као и распуштање локалног антикорупцијског Форума Града Шапца.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa