Инфо

10. јун 2021.10. јун 2021.
Путевима славне историје
ПРОФЕСИОНАЛНИ ПРИПАДНИЦИ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ ПОСЕТИЛИ ШАБАЦ

Путевима славне историје

Професионални припадници Министарства одбране у суботу су посетили Шабац и обишли знаменита историјска места у Мачванском округу. Градоначелник Шапца др Александар Пајић свечано их је дочекао у Градској кући.

Градоначелник Шапца изразио је задовољство због чињенице да су припадници Министарства одбране изабрали да посете наш крај и да се упознају са прошлошћу, садашњошћу и визијом будућности овог дела Србије.

- Шабац је кроз историју увек био у тесној вези са нашом војском. Имали смо њену велику помоћ и подршку током поплава које су задесиле наш град, али и у борби против пандемије корона вируса, рекао је градоначелник и додао да грађани, поред Цркве, имају највише поверења у Војску Србије.
Пуковник Драган Котарлић, начелник Управе за обавезе одбране у Министарству одбране казао је да су у посету Шапцу дошли љубитељи историје и културно – историјских споменика и обележја.

- Два пута годишње практикујемо да идемо путевима наше славне историје. Град Шабац и Мачвански округ одабрали смо због богате прошлости, почев од доба када се стварала модерна српска држава, од Првог српског устанка, Боја на Мишару, вожда Карађорђа и његових устаника до Другог српског устанка и самосталности српске државе, истакао је пуковник Котларић и додао да је посета комлекса на Текеришу незаобилазна зато што је на Церу извојевана највећа победа у Великом рату.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa