Инфо

10. јун 2021.10. јун 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

ДАН ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА

Богат програм и признања заслужним појединцима

Од понедељка до петка гости и грађани Љубовије имали су прилику да прате низ спортских и културних манифестација. Подсећања ради, у понедељак је организован спортски дан, уторак је био посвећен деци, у среду је био дан књиге,четвртак је био резервисан за централну прославу Дана општине, а петак је био дан позоришта
На свечаној седници Скупштине општине Љубовија која је одржана у четвртак додељена су признања заслужним појединцима.

Прослава Дана општине и јубилеја 150 година проглашења Љубовије за варошицу завршена је у петак вече. Од понедељка до петка гости и грађани Љубовије имали су прилику да прате низ спортских и културних манифестација. Подсећања ради, у понедељак је организован спортски дан, уторак је био посвећен деци, у среду је био дан књиге,четвртак је био резервисан за централну прославу Дана општине, а петак је био дан позоришта.

На свечаној седници Скупштине општине Љубовија која је одржана у четвртак додељена су признања заслужним појединцима.

За изузетан допринос развоју и промоцији општине Љубовија додељене су повеље: епископу шабачком господину Лаврентију, др Николи Пантићу, министарки трговине, туризма и телекомуникација Татјани Матић, кошаркашу Бранку Лазићу и глумцу Ненаду Окановићу.

За посебан допринос унапређењу наше општине додељене су плакете: Милану Костићу, Задругар д.о.о, Велики Мајдан д.о.о, Бранку Тријићу, Милану Пантићу, Бојану Грујићу, Радоју Симићу, КУД Азбуковица, АП Александар Јоковић, Дому здравља Лјубовија, ЈП Лјубовија, Ненаду Ненадовићу, ЖКК Лјубовија, Кошаркашком савезу Србије и ФК Дрина.

Плакете су постхумно додељене преминулим суграђанима, а којима општина дугује посебну захвалност на свеукупном доприносу .

Добитници постхумних плакета су: Владица Јоковић, Никола Јовановић, Милоје Николић, Милан Петровић, Пантелија Јаковљев, Драган Илић, Иван Николић, Боривоје Тешић, Миладин Малишић и Лјубисав Зарић.

Општина Љубовија доделила је захвалнице за допринос у промоцији и унапређењу општине, као и пружање несебичне помоћи у одбрани од поплава у јуну прошле године. Захвалнице су додељене: Славици Джиновић (дописник РТС), Игору Тешићу, Стефану Радановићу, Војину Дрлачићу, Михаилу Гаврићу, Славку Пејићу, Бранку Васиљевићу, Дарку Васићу, Николи Гачевићу, Немањи Весићу, Николи Јеремићу, Александри Лазић, Марији Сарић Васић, Бојани Тешић, Мили Смиљанић, Слободану Тофиловићу, Светиславу Мијаиловићу, Тамари Јовановић, Зорану Ракићу, Радиславу Станојчићу, „Гирлс цоде“ Хакатон, Ани Ђукановић, Тамари Ђуровић и Младену Степановићу.

По завршетку седнице Скупштине општине Љубовија отворена је свечана академија „Љубовија, првих 150“. У добро припремљеном програму, гости су могли да се упознају са Љубовијом кроз њену историју све до данас.

За крај петодневног програма је у сали биоскопа одиграна представа „Смрт човека на Балкану“ у извођењу Аматерског позоришта „Александар Јоковић“. Уз овације и доделу цвећа, публика се захвалила глумцима али и свим учесницама који су дали свој допринос прослави Дана општине Љубовија.
Ljubovija.info

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa