Инфо

13. октобар 2011.13. окт 2011.
“ЈАНКОВЦИ“ ОБЕЛЕЖИЛИ “ДЕЧЈУ НЕДЕЉУ“

“ДЕЦА ““ ДЕЦИ“

Обележавање “Дечје недеље“ нас сваке године на почетку октобра подсети на права и потребе деце и на одговорност коју имамо у њиховој заштити и остваривању
У Основној школи „Јанко Веселиновић“ у Шапцу “Дечја недеља“ се традиционално обележава низом активности. Од 28. септембра покренута је акција солидарности „Деца-деци“, која је трајала до краја “Дечје недеље“, где су ученици показали своју хуманост поклањајући школски прибор, књиге, играчке, гардеробу и обућу својим вршњацима из школе, који су лошег материјалног стања. Слоган ове акције био је као и ранијих година „Наше мало може бити много за оне који немају ни мало“.
Најмлађи ђаци, прваци, креативно су се изразили кроз цртање по плочнику школског дворишта. За ученике другог разреда организован је избор за најмаштовитије и најмодерније фризуре. Трећаци су шетали градом маскирани и цртајући украсили стазе у великом парку, где су дрвеће украсили балонима са својим потписима.Четврти разред уживао је у играма спретности на спортским теренима школе.
Ученици старијих разреда спортски дух исказали су на школским турнирима.
Један од највеселијих дана био је уторак, 4. октобар, када је организован Музички дан, где су ученици од 5. до 8. разреда певали, свирали класичну и забавну музику, плесали и сценски веома креативно наступали.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa