Инфо

1. јул 2021.1. јул 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

Сеоске игре Спортског савеза Србије

Традиција у новом формату

Измењене пропозиције у односу на претходне године. Наступило пет месних заједница. Надметање у десет дисциплина. Поцерски Причиновић изборио пласман на регионални ниво. Плакете за развој спорта на сеоском подручју. Циљ популаризација спорта на селу
Сеоске игре Спортског савеза Србије, прва манифестација под тим именом, а у збиру са досадашњим Сеоским олимпијским играма петнаесто издање традиционалног догађаја приређено је на теренима ОШ Стојан Новаковић на Летњиковцу.
Према новим пропозицијама, Игре су имале једнодневни карактер, окупивши пет Месних заједница са сеоског подручја. Репрезентације су чинили 20 чланова, искључиво са пребивалиштем на територији те Месне заједнице.

Драго ми је што смо после епидемиолошкох проблема који су погодили читав свет успели да се вратимо активностима које су нам недостајале. Претходних година ово је била масовна спортска манифестација, сматрам да је овај формат прави за период изласка
из Ковида


"Глас Подриња"


-Наша жеља је била да оформимо такмичење које ће повезати све сеоске месне заједнице у Србији. Јавиле су се 24 МЗ ове године. У Шапцу постоји дуга традиција и надам се да ће вам се свидети нови формат. Награде за најбоље у Србији је спортски терен на подручју тог села, верујем да се вреди борити - рекла је Марина Јовичић, пр Спортског савеза Србије.
Шабац је град спорта, како врхунског, професионалног, тако и рекреативног и масовног. Манифестације попут Сеоских игара су пример промоције аматерског спорта.
-Драго ми је што смо после епидемиолошких проблема који су погодили читав свет успели да се вратимо активностима које су нам недостајале. Претходних година ово је била масовна спортска манифестација, сматрам да је овај формат прави за период изласка из Ковида, како би бринули и о безбедности такмичара. Град ће наставити да улаже у спорт, сваку врсту спорта, јер је то улагање у младост, у здраве стилове живота, улагање у Шабац као град будућности - истиче градоначелник Шапца др Александар Пајић.

"Глас Подриња"


Учесници су се надметали у три спортске и седам традиционалних дисциплина. Пре старта надметања уручене су плакете за допринос развоју спорта на сеоском подручју Граду Шапцу и Сеоским олимпијским играма, а признања су уручена градоначелнику др Александру Пајићу и председнику Организационог одбора Сретену Радовановићу.
-Част ми је што сам један до добитника плакете која је симбол мог труда и залагања у претходном периоду. Сеоске олимпијске игре су имале другачији формат него што имају Сеоске игре, поносни смо на претходних 15 година, али смо убеђени да је лепа будућност и пред Сеоским играма које ћемо се трудити да додатно омасовимо и да опет Игре у Шапцу буду изнад других по свим сегментима – навео је Сретен Радовановић, председник Организационог одбора Сеоских игара за подручје Шапца.
Организатор целокупних Игара је Спортски савез Србије, а организатор сарадник на нивоу Општине је Спортски савез Шапца.

Свеукупни победник који је стека право наступа на наредном ниво, Регионалним Сеоским играма је Поцерски Причиновић


Свеукупни победник који је стека право наступа на наредном ниво, Регионалним Сеоским играма је Поцерски Причиновић. Ова месна заједница освојила је прво место испред Горње Врањске и Мајура, а осим њих наступили су још Заблаће и Дреновац.

"Глас Подриња"
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa