Инфо

1. јул 2021.1. јул 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

Најлепше руже поезије цветају у Библиотеци

Вече боја и музике

“Они ће те увек волети?”/”Не”, рекла је ружа ,”једног дана ћу ја увенути и онда ће сви да престану да ми се диве”./ “То је баш чудно”, рекао је Мали принц, “да си ти моја ружа, ја бих тебе волео и тада!” ( Мали принц)
У дворишту Библиотеке шабачке одржано је књижевно-музичко вече „Ружом реци све“ као део манифестације „Руже Липолиста”. Глумци Вања Павловић и Душан Симић, ученици Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ из Шапца уз директорку Библиотеке Јелену Подгорац Јовановић упознали су присутне са ружом као мистичним и значајним мотивом у књижевности.
-Заиста, ружом се може рећи све. Њен пут кроз векове је веома дуг, али њено трајање није пусто истрајавање, него препуно значења, симболике и због тога је она вечна и краљица цвећа – рекла је директорка Библиотеке шабачке Јелена Подгорац Јовановић.

"Глас Подриња"


На овај начин Библиотека шабачка пружа подршку манифестацији која постоји скоро три деценије, наставља са популаризацијом поезије и подршком младим талентованим Шапчанима.
-Наступ ученика наше школе је мали допринос у обележавању „Ружа Липолиста“. Радује ме што смо имали прилику да публици увеличамо вече. Ученице које су наступиле су: виолинисткиње Марта Јовичић и Ена Бојић, певале су Анастасија Богдановић, Владана Данојлић и Ивона Јанковић. Морам да истакнем да сам веома поносна на своје ученике – истакла је директорка Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ Соња Живковић.
М. Ж.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa