1. jul 2021.1. jul 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

Najlepše ruže poezije cvetaju u Biblioteci

Veče boja i muzike

“Oni će te uvek voleti?”/”Ne”, rekla je ruža ,”jednog dana ću ja uvenuti i onda će svi da prestanu da mi se dive”./ “To je baš čudno”, rekao je Mali princ, “da si ti moja ruža, ja bih tebe voleo i tada!” ( Mali princ)
U dvorištu Biblioteke šabačke održano je književno-muzičko veče „Ružom reci sve“ kao deo manifestacije „Ruže Lipolista”. Glumci Vanja Pavlović i Dušan Simić, učenici Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ iz Šapca uz direktorku Biblioteke Jelenu Podgorac Jovanović upoznali su prisutne sa ružom kao mističnim i značajnim motivom u književnosti.
-Zaista, ružom se može reći sve. Njen put kroz vekove je veoma dug, ali njeno trajanje nije pusto istrajavanje, nego prepuno značenja, simbolike i zbog toga je ona večna i kraljica cveća – rekla je direktorka Biblioteke šabačke Jelena Podgorac Jovanović.

"Glas Podrinja"


Na ovaj način Biblioteka šabačka pruža podršku manifestaciji koja postoji skoro tri decenije, nastavlja sa popularizacijom poezije i podrškom mladim talentovanim Šapčanima.
-Nastup učenika naše škole je mali doprinos u obeležavanju „Ruža Lipolista“. Raduje me što smo imali priliku da publici uveličamo veče. Učenice koje su nastupile su: violinistkinje Marta Jovičić i Ena Bojić, pevale su Anastasija Bogdanović, Vladana Danojlić i Ivona Janković. Moram da istaknem da sam veoma ponosna na svoje učenike – istakla je direktorka Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ Sonja Živković.
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa