Инфо

1. јул 2021.1. јул 2021.
МЛАДИМ ПАРОВИМА ПОКЛОН ПЛАЦЕВИ И ПО 500 000 ДИНАРА У ГРАЂЕВИНСКОМ МАТЕРИЈАЛУ
ОДРЖАНА ПЕТА РЕДОВНА СЕДНИЦА СО ВЛАДИМИРЦИ

МЛАДИМ ПАРОВИМА ПОКЛОН ПЛАЦЕВИ И ПО 500 000 ДИНАРА У ГРАЂЕВИНСКОМ МАТЕРИЈАЛУ

Млади брачни парови добиће могућност да добију на поклон плацеве од 5 ари у варошици и по 500 000 динара за куповину неопходног грађевинског материјала за изградњу стамбеног објекта. Укупна средства која се додељују овом одлуком за грађевински материјал износе 5 милиона динара
У обимном дневном реду прво је на ред дошао оперативни план за одбрану од вода другог реда, који истини за вољу урађен још у фебруару а тек пре пар дана одобрен од Србија Вода. Потом су верификовани мандати новим одборницима. Изгласана је и одлука о завршном рачуну за 2020. годину, а потом и трећи ребаланс буџета за текућу годину. Потом је изгласан предлог одлуке о покретању поступка отуђења непокретности из јавне својине Општине Владимирци прикупљањем писмених понуда. Млади брачни парови добиће могућност да добију на поклон плацеве од 5 ари у варошици и по 500 000 динара за куповину неопходног грађевиснког материјала за изградњу стамбеног објекта. Укупна средства која се додељују овом одлуком за грађевински материјал износе 5 милиона динара. Потом су уследиле изгласане одлуке о доношењу новог пословника СО Владимирци, па одлука о образовању организационог одбора за обележавање дан општине и слава општине, те предлог решења о сагласности на ценовник услуга ЈКП „Извор“ Владимирци уследили су предлог решења о захтеву за суфинансирање мера енергетске транзиције и образовање стручне комисије за праћење реализације тих мера. Изгласан је и предлог решења о образовању комисије за спровођење јавног надметања за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини. Пошто је истекао мандат директорки библиотеке „Диша Атић“ у Владимирцима изгласан је предлог решења о именовању Јасмине Којичић за новог- старог директора ове установе:
-Захвална сам на указаном поверењу уз обавезу да наставимо по старом и колико је год могуће учинимо рад ове установе што бољим- речи су Јасмине Којичић. Изгласан је и предлог одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора ЈКП „Извор“, и предлог закључка о усвајању извештаја о раду општинског већа за 2020. годину. По изгласаном предлогу закључка о усвајању извештаја о раду председника Владимирци за период 01.01.2020 – 20.08.2020:
-Изузетно сам задовољан урађеним а у први план стављам геотермалну бушотину која би требала бити замајац у напретку општине- истакао је Милорада Милинковића, некадашњи председника општине.

По усвајању извештаја о раду председника општине за период 20.08.2020-31.12.2020. године као знак подршке одборница Сања Ђуричић је истакла да је садашњи председник Горан Зарић и његов тим показао да може много и да је пример одмереног и неуморног рада, те поштовања норми а све у циљу бољег живота општине Владимирци.
У одборничким питањима пажњу је привукао предлог Продана Арнаутовића да се одборницима који не долазе на седнице ускрате месечне принадлежности.
Сумирајући пету седницу, председник СО Владимирци Раде Ковачевић каже да је свака донета одлука само каменчић у мозаику успеха локалне самоуправе. У првом плану окренут младим паровима који би се одлучили за живот у варошици. И овом приликом је показано да се уз ефикасан рад може доћи до правих решења како би из дана у дан живот у овој општини био што квалитетнији.
С.К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa