Инфо

1. јул 2021.1. јул 2021.
Једном волонтер увек волонтер
Скуп волонтера и запослених у Црвеном крсту Владимирци

Једном волонтер увек волонтер

Суштина пројекта „Управљање волонтерима у несрећама“ била је да се организацијама у 27. градова Србије, на националном нивоу, пренесу знања из различитих тема везаних за унапређење рада са волонтерима. Следећи корак био је да усвојена знања и вештине Црвени крст Шабац подели са неком суседном општином. Избор је пао на Црвени крст Владимирце који су увек расположени за сваки вид сарадње и стицање нових знања.
Лепа сарадња два Црвена крста као комшијских организација изнедрила је и ово окупљање, да буде што више едуковања за добробит заједнице. Надамо се да ће млади волонтери у ситуацијама где би требали пружити помоћ искористити стечено знање, речи су Снежане Петровић самосталног стручног сарадника Црвеног крста Шабац која је истакла да ову едукацију ради са Јеленом Тинтор приправником шабачке организације Црвеног крста, која је пуних 15 година волонтер.
Обрађене теме су везане за документа која су значајна за све који реализују активности Црвеног крста а то су : Етички кодекс за волонтере и запослене у Црвеном крсту, Стратегија младих , Правилник о организовању младих и Политика заштите деце. Наставило се са упознавањем Волонтерског менаџмента, вештинама добре комуникације, тимског рада, рада са осетљивим групама деце и управљању волонтерима у несрећама.
Учесници едукације били су бивши, садашњи и будући чланови јединице за деловање у несрећама Црвеног крста Владимирци. А случај је хтео да се рођендан младог волонтера Бојана Рафаиловић поклопи са одржавањем скупа, који је обележен пригодном тортом са 19 свећица.
С. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa