Инфо

15. јул 2021.15. јул 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ПОШЉУНЧЕНО 15 КИЛОМЕТАРА АТАРСКИХ ПУТЕВА У ЗМИЊАКУ И СКРАЂАНИМА

Пример добре сарадње Града и села

Овим путевима су и трактори имали проблем да прођу, а да не причам о другим превозним средствима. Људи нису могли да приђу својим њивама, каже Милан Васић, предесник Савета Месне заједнице Змињака и Скрађана. Јавно предузеће “Инфраструктура Шабац” је ургентно поступило по захтевима мештана ове две месне заједнице, навела је Милица Павловић, директорка ЈП “Инфраструктура Шабац”. Радимо да омогућимо људима на селу квалитетнији начин живота. Ово је тек почетак, рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић
Средствима од повраћаја новца од пореза на имовину и делом из градског буџета, пошљунчено је 15 километара атарских путева у Змињаку и Скрађанима. Укупна вредност радова је око 2,2 милиона динара. Мештани ова два ратарски орјентисана села, кажу да за њих реконструкција ових путева има немерљив значај, јер су до сада до свијих њива тешко стизали и тракторима.

-Овим путевима су и трактори имали проблем да прођу, а да не причам о другим превозним средствима. Људи нису могли да приђу својим њивама. Ово је доказ једне здраве и добре сарадње Градске управе и месних заједница. Није ово једини пројекат који се ради. Планирамо решавање парцеле од 1,3 хектара за портребе месног гробља и то је у поступку. Почела је реконструкција електро мреже. Договарамо се са мештанима. Решавамо оне потребе које су у нашим домену наших могућности, каже Милан Васић, предесник Савета Месне заједнице Змињака и Скрађана.

Ова два села имају више од 1.200 домаћинстава. Претежно се баве ратарством и повртарством, а преовлађује воћарство. Захваљујући шљунчењу атарских путева сада ће камиони моћи да дођу до њива по воће, што до сада није био случај. Оно је транспортовано тракторима, а потом претоваривано.

-Доста људи овде се бави пољопривредом и ово им много значи да лако стигну до својих њива. Завршен је и пут у Скрађанима, а годинама уназад ништа није рађено. Надам се да ћемо и даље сарађивати са Градском управом како би побољшали услове живота наших мештана, истакла је Данијела Јацановић, заменик председника Савета МЗ Змињак и Скрађани и захвалила се Градској управи Града Шапца на одвојенним средствима за шљунчење путева.

Урађен је и пут кроз Скрађане, који је због великих оштећења био тешко проходан. Због тога су мештани Змињака, када иду од Шапца, уместо кроз Скрађане, до свог села долазили обилазећи кроз Петловачу.

-Јавно предузеће “Инфраструктура Шабац” је ургентно поступило по захтевима мештана ове две месне заједнице. Препознали смо огромне проблеме са којима су се годинама суочавали. Велики проблем је био одржавање некатегорисаних путева, атарских путева, бројне рупе на деоници пута кроз Скрађане због којих аутобуси нису могли да саобраћају. Свакодневни саобраћај је био отежан. Потрудили смо се да то решимо на велико задовољство и нас и мештана. Радићемо и даље. Захтеви су бројни, али ћемо постепено и квалитетно решавати проблеме. Извођачи радова су се максимално потрудили да радове заврше у кратком року, а да буду квалитетни, навела је Милица Павловић, директорка ЈП “Инфраструктура Шабац”.

Градоначелник Шапца Александар Пајић је изразио задовољство што су мештани Змињака и Скрађана задовољни радовима. Нагласио је да Град Шабац учествује у реализацији свих приоритетних потреба суграђана.

-Обећавали смо у претходном периоду да ћемо, у интересу наших суграђана који живе на селу, радити према приоритетима месних заједница. Почели смо реализацију. Овај крај је пољопривредни, воћарски. Сада камиони и они који купују робу од пољопривредних произвођача могу да дођу до њива, а не да се воће више пута претовара како би дошло до купца. Радимо да омогућимо људима на селу квалитетнији начин живота. Ово је тек почетак. Надам се да ће осмех наших суграђана бити још већи у наредном периоду, рекао је Александар Пајић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa