Инфо

15. јул 2021.15. јул 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

“ЧИВИЈИН” МОТО СКУП 16. И 17. ЈУЛА

Звук мотора поново на Хиподрому

“Овог викенда неће бити ниједан већи мото скуп у Србији и региону тако да очекујемо велики број моториста. Очекујемо да ће за два дана кроз капије Хиподрома проћи више од 5.000 људи” каже Драган Антонић из МК “Чивија”
Мото скуп у организацији Мото клуба “Чивија” одржаће се у петак и суботу 16. пут на Шабачком хиподрому. Разликоваће се од свих досадашњих, јер ће први пут имати меморијални карактер, биће посвећен Дејану Исаковићу Босанцу, преминулом члану клуба.

-Ова година је у нашем клубу обележена трагичним догађајем. Човек који је био вероватно најбољи промотер “Чивије”, који је има клуба пронео хиљадама километара далеко на све стране света, преминуо је од короне. Овогодишњи Мото скуп ће бити посвећен нашем Деји. Ми ћемо се подсетити, а сви посетиоци скупа који га нису познавали моћи ће да виде бар мали део онога што је представљао, каже Драган Антонић из МК “Чивија”.

Прошло је више од две године од претходног “Чивијиног” скупа. Епидемија је “појела” прошлу и део ове године. Изостао је не само скуп, него и традиционално отварање мото сезоне. После дуге паузе организатори су за госте приредили музички спектакл. За оне мало старије и носталгичније у петак наступа “Забрањено пушење” (сарајевско), док је за млађе и оне који прате трендове у суботу на бини Исак Шабановић, звезда у успону. Свакако, поштоваоци доброг рок звука моћи ће да уживају обе вечери. Пре главних извођача наступиће шабачки бендови Суперменси (у петак) и Предигра (у суботу).

-Овог викенда неће бити ниједан већи мото скуп у Србији и региону тако да очекујемо велики број моториста. Имамо традиционалне госте из целе Србије, бивше Југославије, али и иностраства који долазе сваке године. Сваке године имамо око 1.000 мотора, нема разлога да тако не буде и сада. Очекујемо да ће за два дана кроз капије Хиподрома проћи више од 5.000 људи, каже Антонић.
За многе Шапчане најдражи део Мото скупа јесте дефиле који ће улицама града проћи у суботу од 18.00 часова.

Посебни гости
Бајкери “Чивије” познати су по својој хуманости. Посебну пажњу посвећују деци са сметњама у развоју. Сваке године им носе новогодишње пакетиће, посећују ОШ “Свети Сава”, а ученици ове школе биће им драги гости на Мото скупу. Деци из ове школе представља огромну радост када их мотористи провозају на својим машинама.


Посебан део сваког мото скупа јесте брига о безбедности. Сезона је почела лоше и већ је било неколико трагичних догађаја на путевима Шапца и околине у којима су настрадали возачи мотора. Као једна од најугроженијих категорија у саобраћају, мотористи имају 60 пута већу шансу да страдају него возачи аутомобила. Просечно се годишње догоди близу 1.700 саобраћајних незгода у којима је један учесник био мотоцикл.

-Апелујемо на све мотористе да, уколико конзумирају алкохол, не седају на мотор. Велики проблем су возачи аутомобила који не обраћају довољно пажње на возаче мотора, али и ми морамо урадити све што је у нашој моћи да избегнемо саобраћајне незгоде или, уколико до њих дође, да могућност повреда смањимо на минимум. Кацига није довољна. Потребно је имати сву заштитну опрему, истиче Антонић.
Поред саобраћајне полиције, о безбедности гостију на Скупу бринуће и овлашћена агенција за обезбеђење.

Догађај се реализује под покровитељством Града Шапца и Туристичке организације Града Шапца, која је Мото скуп уврстила у календар манифестација.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa