Инфо

15. јул 2021.15. јул 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

РЕКОНСТРУИСАН МОСТ У ГРУШИЋУ

Мештани поново повезани са својим њивама

Мештани Грушића поново лако могу да дођу до својих њива. Мост који је прва оштећења претрпео у поплавама 2014. године, пре две године је потпуно девастиран. Сада је, захваљујући Градској управи, обновљен и проходан за пољопривредну механизацију, а поред тога, спаја Грушић и са Поцерским Метковићем и Волујцем.

-Велики је значај овог моста за село и мештане. Сезона је вршаја. Ми овуда нисмо могли да пролазимо. Ово је привремено решење и значи нам баш доста. Захвалио бих се Граду Шапцу и координатору за путеве Небојши Стојићевић, на брзом одговору и реакцији, рекао је Бранислав Лазаревић, председник Савета МЗ Грушић и додао да је селу потребно и шљунчење путева као и поправка главног пута.
Мост село повезује са 200 хектара обрадиве земље. Дуже времена није био проходан.

-Урађене су значајне санације: прилазни путеви мосту су реконструисани, сам мост је проширен, урађене су бетонске потпоре и сада је, након дужег времена постао фреквентан. Најзначајније за мештане је што њим могу да пролазе комбајни и остале пољопривредне машине. Његов значај је и у томе што мештане спаја са суседним селима Метковићем и Волујцем, навела је директорка ЈП “Инфраструктура Шабац” Милица Павловић.

Фото: Глас Подриња


Заменик градоначелника Блажа Кнежевић је истакао да је реконструкција овог моста још један доказ да нова градска власт мисли о свим грађанима.

-Ово је само један од примера да водимо рачуна о грађанима. Посебну пажњу посвећујемо сеоском подручју које је годинама уназад било запуштено и девастирано. Наставићемо да излазимо у сусрет грађанима, који имају још много потреба. Годинама уназад ништа није рађено. Ми смо спремни да се ухватимо у коштац са свим проблемима и у наредном периоду следе нови радови, најавио је Блажа Кнежевић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa