Инфо

13. октобар 2011.13. окт 2011.
ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА

“365 ДАНА ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЉЕ“

Светски дан менталног здравља обележен је 10. октобра у циљу подизања свести јавности о менталним проблемима. Кампања против социјалне искључености оваквих особа обележена је бројним активностима у Шапцу у организацији Хуманитарне организације Царитас, Центра за социјални рад, Одељења психијатрије Опште болнице, Медицинске школе “Др Андра Јовановић“ и Управе града
Истраживања показују да су код више од 300 хиљада људи у Србији дијагностификовани различити ментални поремећаји, а око 4 хиљаде налази се на болничком лечењу у психијатријским установама. Према подацима Светске здравствене организације, свака четврта особа у животу има проблем са менталним здрављем. Под слоганом „365 дана за ментално здравље“, активисти Царитаса укључили су се у акцију промоције теме менталног здравља током целе године указујући на потребу промене предрасуда везаних за психичке поремећаје.
- Кампања има за циљ борбу против стигме коју имају особе са менталним проблемом, у жељи да појачамо њихово социјално укључивање. На овом пројекту сарађујемо са више субјеката из здравствено-социјалног живота града, са идејом да истакнемо важност умрежавања у подршци особама са менталним поремећајима ““ каже Мирољуб Николић, директор шабачког “Царитас“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa