Инфо

29. јул 2021.29. јул 2021.
фото: рсс

фото: рсс

РУКОМЕТ: КАДЕТСКА КАТЕГОРИЈА

Завршнице пред Европско

До краја августа тандем рукометаша Металопластике, играчи на крилним позицијама Филип Миловановић и Матеја Додић налазе се на припремама кадетске репрезентације Србије која ће средином августа наступити на Европском првенству у Хрватској.

Шапчани су наступали у селекцији коју је саставио некадашњи тренер Металопластике Ђорђе Теодоровић у две припремне утакмице, против Шпаније и Мађарске на турниру у суседној држави. Србија је претрпела два пораза. Сваладала је овдашње кадете најпре Шпанија 34:27 (17:14), а потом и Мађарска 30:27 (15:12).

Европско првенство је заказано за период од 12 до 22. августа у Хрватској. Србија је у групи А заједно са: Исландом, Словенијом и Италијом. Први ривал ће бити Италијани.

Пре кадета изазов континенталног шампионата очекује кадеткиње. Оне ће се борити у Грузији од шестог до 15. августа, а међу кандидатима биле су и две рукометашице Медицинара. Бек Александра Васић. Опробала се и у припремним мечевима са Словенијом. Наступала је у обе утакмице и учествовла у дублу победа, 31:22 и 26:22. Александру је селектор Зоран Барбуловић уврстио и на коначан списак путница за Грузију.

Србија ће бити у групи Б заједно са: Италијом, Фарским Острвима, Израелом и Естонијом. Реч је о шампионату старог континента Б дивизије.

Милица Самарџић је била међу резервама на списку.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa