Инфо

29. јул 2021.29. јул 2021.
фото:  Приватна архива

фото: Приватна архива

ОДБОЈКА: ИНТЕРНАЦИОНАЛНА СЦЕНА

Михаиловић на новом задатку

Шабачки одбојкашки тренер Драган Михаиловић именован је недавно за селектора мушке сениорске репрезентације Хонг Конга. Наш суграђанин је добио прилику кроз програм Светске одбојкашке федерације (ФИВБ) да предводи још једну азијску селекцију, после успешног периода који је провео предводећи Индију током 2019. године.

До сада је у више наврата био део стручног штаба репрезентације Југославије код Зорана Гајића, односно Србије и Црне Горе када је селектор био Веселин Вуковић. Самостално је радио у Канади, Србији, Грчкој, Француској Катару, Емиратима, Либану, Бахреину, Финској, Пољској и потом у већ поменутој Индији где је тамошњу репрезентацију одвео до последње фазе олимпијских квалификација. Ангажовање у Хонг Конгу има не само за циљ унапређење резултата, него и читиваог спорта у овом граду/држави.

-Још један пројекат ФИВБ којим помаже развој одбојке у земљама које су им се обратиле и затражиле помоћ у тренерском кадру. Договор је постигнут на шест месеци текуће године и потом још шест до осам месеци током 2022. године, почевши од фебруара. Циљеви и амбиције: су да се припремимо што боље за предстојеће Азијско првенство које се игра средином септембра у Јапану, потом тежимо што квалитетнијој селекцији кадета и јуниора, да би коначни циљ био септембар 2022. и наступ на Азијским Играма у Кини. – истиче Михаиловић и додаје да је важно и унапређење стручног рада.

-Велику важност носи едукација тренера свих мушких селекција. Већ је организован први семинар, а биће их још много у наредном периоду.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa