Инфо

29. јул 2021.29. јул 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

Успеси младих математичара и физичара на републичким такмичењима

Шабачки генијалци доминирају

Награде за младе, шабачке математичаре и физичаре. Признања
додатна мотивација и изазов за напредак. Подршка Града
„ветар у леђа и подстрек за будуће успехе
Марија Новаковић, Душан Бегуш, Александар Адакалић и Вукашин Бабић, шабачки генијалци и ученици Математичке гимназије у Београду, освајачи бројних медаља на републичким такмичењима, показали су да је знање истинска моћ и снага.
Заједничка порука талентованих ученика је да се труд и знање цене, а посвећеност и љубав остварују планове. Награде и признања додатна су мотивација и изазов за напредак, те и подршку Града виде као „ветар у леђа“.

"Глас Подриња"


-Успеси на такмичењима свакако дају посебну мотивацију за бављењем одређеном облашћу, али сматрам да она може доћи и са других страна. Драго ми је да сам имао успеха током протеклих година, али сматрам да бих се математиком и физиком бавио и да није било толико признања. Претпостављам да има и мало до среће, али сам и вредно радио, те се уложени труд вратио. Због тога сам мотивисанији него икада - нагласио је Душан Бегуш, ученик трећег разреда Математичке гимназије.
-Ово ми даје додатно самопоуздање и лепо је видети да и Град мисли о младима, што нам свакако значи за наредне подвиге -додаје Александар Адакалић, ученик првог разреда Математичке гимназије.
-Волим математику, јер је то веома интересантна наука. Мотивацију проналазим у жељи да будем бољи, да се истакнем и освојим нова знања - истакао је Вукашин Бабић, ученик првог разреда Математичке гимназије.

"Глас Подриња"


За младе математичаре и физичаре градоначелник Шапца др Александар Пајић приредио је свечани пријем у Градској кући где је током разговора истакао да ће локална самоуправа и заједница увек бити потпора талентима.
-Изузетна ми је част што сам имао прилику да разговарам са шабачким генијалцима. То су деца која су након завршетка основног образовања у нашем граду наставила своје усавршавање у Математичкој гимназији у Београду где остварују врхунске резултате. Шабац је град знања, а то показују успеси које постижу наши ученици. Много улажемо у образовање, а то ћемо чинити и у наредном периоду. Само знањем можемо да се боримо за лепшу и берићетнију будућност - рекао је градоначелник Пајић.
За постигнуте резултате Марија, Душан, Александар и Вукашин награђени су од стране Града одређеним новчаним износима.

"Глас Подриња"

М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa