Инфо

20. октобар 2011.20. окт 2011.
„УЛО ФРУИТ“ УЛАЖЕ У ЗАСАДЕ ЈАБУКЕ

РАЗВОЈНА ШАНСА

Словеначко ““ српска фирма „Уло Фруит“ се бави набавком, откупом, увозом и извозом квалитетних сорти воћа и поврћа, као и њиховим пласманом на домаће и инострано тржиште. У циљу подизања нових засада јабуке изнајмили су парцелу површине 113 хектара на период од двадесет година, чија вредност износи око четири милиона евра
Подизање засада овог типа није новина у Србији, али ће бити једино у Мачви.
- Наше предузеће је у поседу Уло хладњаче која се налази у Корману капацитета 2.500 тона. Да бисмо обезбедили сигурну набавку и квалитет производа неопходна нам је сировинска база. По нашем мишљењу Мачва је добро подручје за подизање вишегодишњих засада и зато смо се определили да у наредном периоду уложимо у савремену плантажу јабука. Циљ нам је не само да постанемо лидер у овој производњи, него да наше плантаже буду и огледно поље где ће се моћи уочити све предности примене модерне производње јабуке уз коришћење најновијих научних достигнућа из ове области, каже Александар Јакшић, генерални менаџер предузећа Уло Фруит.
Ово предузеће је закупило две парцеле на две различите локације, једна је у Мајуру, а друга у Шеварицама. Најпре ће садити парцелу у Мајуру. Садњу планирају на пролеће наредне године која зависи од низа фактора. Највећи део средстава биће издвојен за набавку квалитетног садног материјала, као и за куповину противградних мрежа, система за наводњавање кап по кап, анти фрос система и друге пратеће опреме.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa