Инфо

27. октобар 2011.27. окт 2011.
АТЛЕТИКА: ЧЕТВРТИ РТС КРОС

ПУТ КА ЕВРОПИ

Најбољи шабачки атлетичар и јуниорски првак Србије, Душан Макевић, изборио пласман на европски шампионат у кросу
Четврти по реду РТС крос, одржан је у суботу 22.10.2011 године у Инђији. Одзив такмичара је према очекивању организатора био добар, али је кишовито време утицало на квалитет стазе, иначе једне од најзахтевнијих крос стаза у Србији.
На кросу су учествовали и такмичари из шабачких атлетских клубова АШК, ЦЕР и ТЕМПА. Шапчани су постигли завидне резултате, а најзначајни међу њима је свакако постигнута норма Душана Макевића (АШК) за предстојећи европски шампионат у кросу у Велењу (Словенија)
Немања Церовац, прошлогодишњи вицешампион Европе у кросу, данас бодри нову шабачку наду, Макевића, за кога истиче, да његовим великим талентом и упорношћу може доћи до одличја на престижном такмичењу. О оптимизму такође сведочи и Душанов тренер Милисав Станојчић: „Свесни смо успеха и резултата и прошле и ове године, али нам је такође јасно каква је конкуренција међу најбољим јуниорима Европе. Освајање медаље представљало би велики успех и у многоме ће зависити од тактике, али и од Душанове жеље, која је у овом тренутку велика и улива му самопоуздање пред важан наступ у Словенији“

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa