Инфо

7. октобар 2021.7. окт 2021.
Једанаест твораца подвига (фото: вк шабац ФБ)

Једанаест твораца подвига (фото: вк шабац ФБ)

ВАТЕРПОЛО: ЕУРО КУП

Подвиг једанаесторице

Шапчани направили велико изненађење. Уз свега 11 играча остварили пласман у други круг. У два ремија ближи победи. Добар отпор моћном Вашашу. Познати ривали у другом кругу. Иста једанаесторица путују, док Анту Васовића у Палерму мења Емил Николић
Ватерполо је физички најзахтевнији спорт, логично, кретање је кроз воду, не ваздух. Осим квалитета изузетно је важан и квантитет и често више одморних играча у ротацији буду пресудни за победу. Шабачки ватерполисти нису крили амбиције пласмана у другу рунду Евро купа, међутим циљ је деловао недостижно када је од 17 пријављених играча, чак шест имало позитиван PCR тест: репрезентативац Стојановић, голман Вукадиновић, све стандарднији Тонковић, важно појачање Тубић и млади Мараш и Митровић. Док су други имали комплетан ростер, Анто Васовић је на располагању имао само 11 играча и распоред где у 40 сати игра три утакмице.

Снажни ривали
Шапчане очекују три тешка ривала. Махом су у питању домаћи играчи у свакој од екипа, значајан број репрезентативаца дају матичним државама, а у саставу Палерма су повремени хрватски репрезентативци Влаховић и Башић, односно репрезентативац Црне Горе са искуством наступа у Мађарској Саша Мишић који брани боје Стразбура. Мађари су најискуснији и свакако први фаворити за место број један. У Новом Саду су остварили три рутинске победе за осмину финала, док је максималан учинак имао и Палермо.


-Презадовољан сам приступом момака, играли смо добро у одбрани и мислим да је то кључ успеха. Наш турнир је био најизједначенији, срећа нас није служила, чак нам је недостаја, били смо близу и победа у ремијима, те је пласман потпуно заслужен. Велики успех са малим бројем играча и поносан сам на резултат. Славље је готово, већ су у пуном јеку припреме за наставак – рекао је тренер Анто Васовић.

Капитен Н. Марковић (фото: ВК Шабац ФБ)


У два ремија, Шапчани су били ближи победи. Против домаћина су, у изједначеној утакмици, имали два гола вишка непуна три минута пре краја. С пет метара су домаћи стигли до бода, док су против тима из Лила у последњој четвртини направили преокрет, имали 6:5, да би Туркоан изједначио 11 секунди пре краја. Успели су и против моћног Вашаша, претендента на трофеј, да буду „у домету“ до последњих неколико минута. Головима су се истакли Кристијан Шулц, аутор 12 погодака, руски ватерполиста Коптсев је постигао седам, Вогел 4, Цветковић и Репановић су дали по три, Марковић 2, Станић и Васовић по један.

Утрехт – Шабац 8:8 (1:1, 2:2, 2:2, 3:3)
Утрехт. Судије: Франуловић (Хрватска) и Сегурана (Шпанија). Искључења: Утрехт 8, Шабац 10.
УТРЕХТ: Вестервелд, Винхофен 1, Рувенхорт, Ван дер Бург, Гилен 5, Вилемсен, Тев Волде, Касторп, Ван дер Берселар, Хоплман 1, Де хан 1, Де Јонг, Битенхус.
ШАБАЦ: Филиповић, Вогел 1, Марковић, Репановић 1, Коптсев 1, Жежељ, Цветковић 1, Станић, Шулц 4, Васовић, Зељковић.

Дуизбург – Шабац 11:13 (1:2, 5:5, 3:2, 2:4)
Утрехт. Судије: Беришвили (Грузија) и Сегурана (Шпанија). Искључења: Дуизбург 8, Шабац 11.
ДУИЗБУРГ: Поповић, Еиднер, Ковачи, Гергељи 1, Шварк 1, Долф 1, Илингер, Ромпф 1, Гансен 1, Танасковић 3 (1), Килибарда 2, Баковац 1, Топаловац.
ШАБАЦ: Филиповић, Вогел 1, Марковић 2, Репановић 2, Коптсев 3, Жежељ, Цветковић, Станић, Шулц 5, Васовић, Зељковић.

Шабац – Туркоан 6:6 (2:2, 1:1, 1:2, 2:1)
Утрехт. Судије: Сегурана (Шпанија) и Матијашевић (Црна Гора). Искључења: Шабац 9, Туркоан 10.
ШАБАЦ: Филиповић, Вогел 1, Марковић, Репановић, Коптсев 1, Жежељ, Цветковић 1, Станић 1, Шулц 2, Васовић, Зељковић.
ТУРКОАН: Дубоа, Авена, Винкур 1, Катудал, Рандић 3, Гогета, Гагулић 2, Купе, Кризман, Канон, Ваниле, Кујачић, Хотин.

Вашаш – Шабац 9:5 (1:0, 3:2, 3:1, 2:2)
Утрехт. Судије: Матијашевић (Црна Гора) и Беришвили (Грузија). Искључења: Вашаш 1, Шабац 5.
ВАШАШ: Митровић, Бргуљан 3, Вадовик, Ранђеловић, Жеринвари, Мезеи 1, Шатмари, Симон 1, Ердељи 1, Батори, Бедо 2, Седлмајер 1, Мишеи.
ШАБАЦ: Филиповић, Вогел 1, Марковић, Репановић, Коптсев 2, Жежељ, Цветковић, Станић, Шулц 1, Васовић 1, Зељковић.


Шапчани већ на Сицилији
Уколико текст читате првог дана по изласку наших новина, треба да знате да су шабачки ватерполисти већ у Палерму где их чека осмина финала ЕК већ за викенд, односно од сутра, 8. октобра. Познат су ривали у групи Е: Палермо (Италија), Стразбур (Француска) и БВЦ (Мађарска), док су у Ф групи, у Будимпешти: Соларис (Хрватска), Вашаш (Мађарска), Ортиђа (Италија) и Сабадељ (Шпанија). Два тима из сваке групе пласираће се у четвртфинале другог по снази европског такмичења.

-Наш циљ је пласман даље. Спремили смо се најбоље што можемо с обзиром на околности. Настуапмо без страха и са јасним циљем, утакмица је мање, али поново јак интензитет и одлични ривали – истиче Васовић.



Разговор са првим стратегом Шапчана смо водили два дана пред лет за Италију, али у авиону, због позитивног теста, није било места за било којег од шест играча изосталих у Холандији, као и управо Анту Васовића, те ће тим у Палерму предводити искусни хрватски стручњак Емил Николић, уз асистенцију Немање Личанина.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa