Инфо

28. октобар 2021.28. окт 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ШАБАЦ

Вакцинисани трећом дозом градоначелник Шапца др Александар Пајић и председник Скупштине града Немања Пајић

Прошлог уторка на вакциналном пункту у улици попа Карана број 2 у Шапцу, трећом дозом вакцине против ковида 19 вакцинисани су градоначелник Шапца др Александар Пајић и председник Скупштине града Немања Пајић.

Очигледно је да су желели личним примером да укажу на значај вакцинације, што градоначелник Пајић у својој изјави, одмах после вакцинисања и каже.

-Радује ме све већи одзив грађана на вакцинацију против ковида 19, јер то је једини у овом тренутку разуман пут да се вратимо нормалном животу. У нашем крају до сада је прву дозу вакцине примило 49.000 лица, другу 47.000, док је и трећом дозом вакцинисано 14. 000 грађана. Желим личним примером да дам подршку овом важном послу, ради здравља свих наших грађана, поручио је између осталог Пајић.
Слично размишљање изнела је и директорка Дома здравља Шабац др Јасмина Станковић.

Она потенцира чињеницу да је број вакцинисаних у овом крају, против ковида 19 у благом порасту. Наиме, прошлог уторка су вакцинисали укупно 112 лица, што је у односу на предходни период више и до 40 одсто.
Још је боља ситуација око вакцинације против сезонског грипа коју су започели 15 октобра.

-Добили смо 5.900 доза ових вакцина, а вакцинисали до прошлог уторка 2.413 грађана, што је преко 40 одсто. Вакцинација се обавља на четири места у граду и 15 у сеоским срединама. За сада није било никаквих проблема, истакла је докторка Станковић.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa