Инфо

28. октобар 2021.28. окт 2021.
Борба за опстанак у врху (фото: С.С.)

Борба за опстанак у врху (фото: С.С.)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Два дербија у пет дана

Мачва је одлучила да направи млад тим на почетку сезоне, са тек два искусна играча, а пласман у Супер лигу није био у врху приоритета. Ипак, добри резултати су пробудили наду код навијача, као и тријумфи против јаких такмаца, бодови са незгодних гостовања, те је реми на домаћем терену увек испуњен осећајем жала. Нажалост, младост носи и цену и попут успона и падови су свеприсутни. Раковица је била у серији лоших резултата, али је искористила некомплетан тим Мачве, нешто лошију игру и освојила бод.
Оставио је и бод „црвено-црне“ у конкуренцији, чак и померио за једну позицију горе, а свакако ће борба бити дуга. Није било много прилике за анализу, јер је већ јуче следио нови меч. Играли су Шапчани у Ивањици меч првог кола Купа Србије, но свакако много битнији је дуел који следи у понедељак, када ће их у дербију угостити новосадска Младост.

Мачва – ИМТ Раковица 1:1 (1:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 1.000. Главни судија: Младен Јаковљевић (Љиг); помоћници: Говедарица (В. Плана) и Живковић (Крагујевац). СТРЕЛЦИ: Арамбашић у 26. за Мачву и Лазовић у 81. за Раковицу. ЖУТИ КАРТОНИ: Адамовић (Мачва); Новаковић и Зорић (Раковица).
МАЧВА: Манојловић, Поповић, Пешић, Јевтић, Стевановић, Белић, Адамовић, Мијаиловић, Арамбашић (Панић), Гигић (Тримановић), Марјановић
ИМТ: Катић, Зорић, Марковић (Петровић), Стефановић (Говедарица), Лучић, Новаковић, Дамјановић, Савић, Димитриос, Џиновић, Судариков (Лазовић), Радочај (Илић).


Мало људи је чуло за екипу из Новог Сада до претходне сезоне. Шокирали су многе доминацијом у Срспкој лиги Војводина, а потом су све изненадили и елиминацијом фаворитованог Телеоптика у баражу и то победом у Београду. Ништа није случајно показала је сезона у којој се држе при врху читаву полусезону и немају намеру да одсутану. Говоре чак и о Супер лиги. Имају најбољу одбрану у Лиги. Предводе је искусни Миловановић на голу и Мирковић у халф линији. У искусне се убрају: Видаков, можда и најбољи играч екипе, свакако најбољи стрелац, као и Бразилац Сантос, односно Мијић и Поповић. Снажни су на домаћем терену, али је Инђија пронашла пут до победе.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa