Инфо

3. новембар 2011.3. нов 2011.
ДОМ ЗДРАВЉА ШАБАЦ

КАКО САЧУВАТИ КИЧМУ

Министарство здравља у сарадњи са Светском банком за обнову и развој здравства организовали су пројекат ДИЛС, повећање доступности здравствених услуга вулнерабилним групама. То су осетљиве популационе групе којима је потребна мала помоћ или стимулација за укључивање у редовне токове, као што су социјално угрожени, жене, деца у развоју, Роми. Дом здравља Шабац овај пројекат спроводи у основним школама “Јанко Веселиновић“ и “Николај Велимировић“.
Др Мирјана Станковић координатор пројекта каже да је он почео у фебруару 2011. и трајаће годину дана.
-Спроводи се у три фазе. Први је била прегледање деце. Мерена им је висина, тежина, проверавано опште стање деце. Одређена је група деце и сваке суботе физиотерапеути долазе и раде вежбе са њима. Свој осталој деци се држе повремена предавања у вези исхране, вежби и слично. Ове године радимо са децом трећег и четвртог разреда. Од укупно 302 деце, 230 је укључено у пројекат, од тога њих 79 у рекреативни сегмент.
Др Мира Стевановић држи деци предавања која се састоје од визуелне презентације најчешћих деформитета код деце и показивања вежби која их могу спречити. Ти деформитети су: раван стопала и деформације кичме, кифоза и сколиоза.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa