Инфо

9. децембар 2021.9. дец 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ЦЕНТАР ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ ОБЕЛЕЖИО 11. ГОДИШЊИЦУ

Отвореност одлика успешних

Научни клуб организује радионице и манифестације за најмлађе, док се у тренинг центру реализују обуке за незапослене. Парк науке је за 11 година забележио 13.000 посета
Центар за стручно усавршавање прошлог петка је обележио 11 година постојања, у друштву пријатеља и сарадника. Током свих ових година организовали су огроман број предавања, обука, семинара, радионица, а посебно се може подичити највећим Парком науке у региону, али и Тренинг центром.

-Све похвале домаћину и организатору свих досадашњих дешавања у корист школа у нашем граду. Конкретно, наша школа је веома активан учесник свих промоција нашег ЦСУ, али не само промоција него је ту корист и за ученике, родитеље и све актере у образовном систему нашег града. Претпостављам да свим основним и средњим школама, па и Предшколској установи ЦСУ доноси значајну корист у напредовању у образовно-васпитном раду, рекао је Драгослав Павловић, директор Основне школе “Вук Караџић”.

Научни клуб организује радионице и манифестације за најмлађе, док се у тренинг центру реализују обуке за незапослене. Услуге ЦСУ користе и спортске организације и удружења.

-Мало је градова који могу да се похвале оваквим Центром за стручно усавршавање, не само објектом и условима, него и људима који овде раде. Само у претходној година неколико спортских удружења и организација је користило услуге ЦСУ. Имали смо посету професора Владимира Копривице у организацији Шабачког рукометног савеза, који је био јако посећен. Чланови Окружног фудбалског савеза су одржавали овде своје семинаре, како за судије, тако и за тренере. Рвачки клуб је такође користио услуге ЦСУ приликом свог ЕРАСМУС пројекта. Као неко ко се бави облашћу спорта упутићемо спортске организације да своје семинаре, стручна усавршавања, обављају овде, навео је Марко Пановић, члан Градског већа задужен за спорт.

Фото: Глас Подриња


Парк науке је за 11 година забележио 13.000 посета. Тренутно је у њему више од 30 инсталација, а број сваке године расте.

-Највећи успех нашег рада у претходних 11 година је, верујем, отвореност за долазак деце, просветних радника, као и много радионица и манифестација које овде организујемо. Млади могу да се искажу кроз истраживање, да напредују. Просветни радници усавршавају своје компетенције. Посебно морам да издвојим Тренинг центар и образовање одраслих, односно проширење делатности, тако да сада радимо и обуке за незапослена лица према потребама тржишта рада, како би лакше добили посао, навео је директор ЦСУ Бранко Филиповић.

Прошле године је, због епидемијске ситуације, било мање активности. Ове године у ЦСУ су организоване летње школице, Недељу истраживача, а мај је био месец посвећен математици.

-Видећемо какве ће бити околности у наредном периоду и уколико буду постојали услови организаћемо зимску школицу са 20-ак радионица током две недеље. Гледаћемо да организујемо квизове, ролеркостере везано за такмичења у музици. Надамо се да ћемо следеће године поново организовати све манифестације, огледне часове, целодневну наставу, обиласке Парка науке и моћи да достигнемо 2019. годину када је више од 2.000 деце из целе Србије посетило Парк науке, рекао је Филиповић.
Пригодан програм за прославу 11. рођенана уприличили су ученици Основне школе “Мајур”.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa