Инфо

9. децембар 2021.9. дец 2021.
Лепота несавршености
Изложба фотографија Удружења „Да будемо сви једнаки“

Лепота несавршености

Изложбу “Лепота несавршености” чини десет портрета малишана чланова Удружења „Да будемо сви једнаки“. У оквиру поставке представљен бонтон понашања према деци са сметњама у развоју, планирано је да буде подељен у школама и вртићима
У Галерији Културног центра поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом (ИДПД) и завршетка пројекта “Немамо посебне потребе, имамо потребу да будемо део друштва” отворена је изложба под називом “Лепота несавршености” коју Шапчани могу погледати до 10. децембра.

Овом изложбом Удружење “Да будемо сви једнаки” жели да скрене пажњу на децу са сметњама у развоју и да учини да она буду видљива и препозната у друштву.

Десет малишана из удружења нашло се испред објектива фотографа Жарка Савића, и како истичу, заједно су створили магију


-Поставка показује да смо пронашли начин да особе са инвалидитетом и сметњама у развоју буду видљиве и да схватимо да могу да буду пуноправни чланови друштва, а на нама и на свим институцијама је да се потрудимо да им се обезбеде сви услови за то. Оно чега морамо да будемо свесни да имају различите потребе, као што су посете установама културе, те објекти треба да буду прилагођени њиховим физичким, сензорним инвалидитетима - рекао је др Дејан Павловић члан Управног одбора Удружења „Да будемо сви једнаки“ напоменувши да су представници Удружења учествовали на семинарима, састанцима о поменутој теми, те ће идеје и решења представити Градској управи како би иницирали да планом за наредну годину буду обухваћени садржаји за особе са инвалидитетом.
Десет малишана из удружења нашло се испред објектива фотографа Жарка Савића, и како истичу, заједно су створили магију.



- Симболично смо одабрали 3. децембар као дан када ћемо јавности представити изложбу, те је и овогодишњи слоган да нису све особе са инвалидитетом видљиве био додатна потпора. Наше Удружење се труди да активностима стално будемо део друштва и видљиви. Надамо се да ће у будућности бити више сличних догађаја који ће промовисати социјално осетљиву категорију као што су деца са сметњама у развоју. Само испуњено дете је остварен човек - рекла је председница Удружења Ана Вучинић.

У оквиру поставке представљен је и бонтон понашања према деци са сметњама у развоју. Планирано је да буде подељен у школама и вртићима како би се од најранијег узраста малишанима указало да треба да уважавају и поштују различитост, као и лепоту несавршености.
М. Ж.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa